Sefiller Kitap İncelemesi
2025 9. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2025 01:30
Merhaba! Victor Hugo’nun Sefiller adlı eserini okudum ve gerçekten derin etkilenmiş biri olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Sefiller, sadece bir roman değil; insan ruhuna, adalete, merhamete ve toplumsal sorunlara dokunan devasa bir başyapıt. Kitabı okurken, 19. yüzyıl Fransa’sının yoksulluğunu, adalet sistemindeki çarpıklıkları ve insanın kendini yeniden bulma mücadelesini çok canlı hissettim. Baş karakter Jean Valjean’ın yaşadığı dönüşüm ve hayatıyla yüzleşmesi özellikle etkileyiciydi. Bu eser, sadece döneminin değil, tüm zamanların sosyal adalet temalı en güçlü romanlarından biri bence. Okurken zaman zaman ağır ve uzun betimlemeler olsa da, hikayenin yoğunluğu ve karakterlerin derinliği bunun hakkını veriyor. Diğer okurlara tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet! Hem edebi açıdan hem de insanlık durumunu anlamak açısından önemli. Eğer adalet, sevgi, fedakarlık ve insanın iç dünyasındaki mücadeleyi derinlemesine okumak isterseniz, Sefiller tam size göre. Kitabın Konusu Kısaca: 19. yüzyıl Fransası’nda geçen bu roman, mahkum Jean Valjean’ın hayatını ve toplumla olan zorlu mücadelesini anlatır. Hukukun sertliği ve merhametin gücü arasındaki dengeyi sorgulayan eser; yoksulların, devrimcilerin, kadınların ve çocukların yaşamlarına dokunur. Aşk, umut ve fedakarlık temaları kitabın temel taşlarını oluşturur. #k:119088v Victor Hugo
Sefiller (2 Cilt Takım)Victor Hugo · Iletişim Yayınları · 2023105,2bin okunma