2025 51. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 14:02
Kitaba başladığım an itibariyle bir daha çıkamadım. Karşımızda 14 kadını öldürmüş, 16 yıldır hücresinde kalan ve idamına sadece bir yıl kalmış bir seri katil var: Robbie Hammond. Bugüne dek kimseye röportaj vermemişken, 22 yaşındaki çaylak gazeteci Savannah Campbell’ı seçiyor. Ve ben de tam o andan itibaren, onların arasındaki sarmalın içine çekildim. Hapishane ziyaret sahnesinde gerçek dünya adeta duruyor. Sanki zaman bile nefesini tutmuş. İkisinin arasındaki o yoğunluk, sadece sayfalarda değil, doğrudan kalbime kadar ulaştı. O elektrik, o çekim... yemin ederim aralarından geçen kül olur. Zamanla voltaj arttı arttı en sonunda trafo patladı! Robbie'nin karanlık bir cazibesi var. Onu okurken, hem dehşet hem hayranlık duydum. Benim gibi aykırı karakterlere karşı zaafı olanlar, Robbie’ye kapılmamanız imkânsız. Kadınlara korkunç şeyler yapmış bir adamın yanında, Savannah'ın kendini hiç olmadığı kadar "kendi gibi" hissetmesi... Düşünmesi bile rahatsız edici ama işte tam da bu rahatsız edicilik kitabı o kadar güçlü kılıyor. Robbie'nin neden sadece Savannah'la konuşmak istediği, kitap ilerledikçe çözülüyor ama tahmin ettiğinizden çok daha sarsıcı bir şekilde. Özellikle Savannah’ın babası ve çevresindekilerle ilgili geçmişin ortaya dökülmesiyle Robbie'nin konumunu tamamen değiştiriyor. Sadece bir seri katil değil o. Adeta geçmişin hesabını görmek için gelen bir gölge. Ve bu intikam duygusu… Şaşırtıcı bir şekilde beni tatmin etti. Hatta itiraf edeyim, o kısımların çok daha detaylı verilmesini isterdim. Robbie'nin Savannah için yaptıkları onu sadece kötü olmaktan çıkarıp, karmaşık ve etkileyici bir karakter haline getiriyor. Bu kitapta masum yok. Gerçekten yok. Her karakterin içinde bir karanlık var ve ellerine fırsat geçince bunu göstermekten büyük bir keyif alıyorlar. İşte bu yüzden Robbie benim kalbimde TAHT kurdu. Ve bu bana göre kitabın en güçlü yanı. İyi-kötü ayrımı yapmaktan çok, gri alanlarda dolaşmamıza izin veriyor. O gri alanda da en çok parlayan kişi kesinlikle Robbie. Belki de bu yüzden, olaylara daha çok onun gözünden yer verilmesini istedim. Akıcılığına laf yok zaten, elimden düşüremedim. İçerik olarak rahatsız edici yerler var ama yazar detaylara çok girmemiş, bu da bence iyi olmuş. Pedofili, travmalar, tecavüz, tabular… her şeyiyle sert bir kitap.. Evet, Saplantı rahatsız edici. Evet, sınırları zorluyor. Ama tam da bu yüzden etkileyici. Aykırı karakterleri seven, psikolojik derinlik arayan, gri alanlarda kaybolmayı seven biri olarak, bana göre bu kitap kesinlikle sıra dışıydı. Finalde, bir kitap için fazla gerçek, fazla keskin hislerle kaldım. Sanki gerçek birinden ayrılmak kadar üzdü. Benden tam puan: 10/10. Ama asıl puan Robbie’ye: Sonsuz.
SaplantıHarleigh Beck · Prime Kitap · 2025227 okunma
1.339 Gösterim
Nasıl bir hastasınız ya, iğrenç bir kitabı övüp övüp 10 puan veriyorsunuz
bu adamı nasıl romantize edebildin özellikle türkiye de bu kadaf olay varken şaşırtıcı doğrusu
Rüyacım çok merak ettirdin🥰
Rüya