2025 40. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 23:26
Dorian Gray'in Portesi..Gerçekten etkileyici bir şaheser. Dorian'ı fark eden Basil, Ondan çok fazla etkileniyor ve bunun üzerine portresini yapıyor. Dorian kendi güzelliğini fark ediyor ve şu sözleri söylüyor "Keşke ben yaşlanmasam da portre yaşlansa” Lord Hannry'in kitapta "Etki" üzerine konuşması beni çok etkiledi. Bir kişinin üzerinde etkili olmak bir bakıma gayriahlakidir. Dorian, Lord Hanrryden çok fazla etkileniyor. Lord Hannry'in sözleri bende çok merak ettirdi. Dorian zaman geçtikte değişiyor.. Hemde çok fazla değişime uğruyor.. Güzellik ve Haz içinede yaşama hissi onu çok fazla değiştiyor ki bu değişime bir bakıma yardım sağlayan Lord Hannry'in düşünceleri ve fikirler. Porteyi saklıyordu Dorian dediği gibi olmuştu, o hep genç kalmıştı. Yaptığı tüm kötülükler portede iz bırakıyordu. Ancak son bölümde bıcağı alıp porteye sapladığında her şey tam tersine döndü ve Porte Dorian'ın o genç ve güzel halini gösterirken. Gerçek Dorian tanınmayacak hale gelmişti... İçindeki cürümeyi, görmüş olduk. Dorian Gray'in Portresi Harika, etkileyici bir kitap. Oscar Wilde "Hayatı, hayal kırıklığı ile tanıdım ben."
Alıntı
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · İş Bankası Yayınları · 202199,3bin okunma