···Okunma: 10 Ağustos 2025 00:00 "DEĞİŞİYORUM"
"Kendi umudunu böyle anlamlandırabilir, elinden kayıp gitmekte olan hayatını ancak bu şekilde ele geçirebilirsin yeniden. Çünkü düşmeden kalktığını, yenilmeden de kazandığını asla bilemezsin...."
Günümüzün hızlı ve karmaşık dünyasında, çoğumuz iç sesimizi bastırıyor, duygularımızı halının altına süpürüyoruz.
Her insanın hayatında, “yeter artık” dediği, “artık değişiyorum” diyerek yeni bir sayfa açtığı bir an vardır. Bu an, kimi zaman yaşla, kimi zaman tecrübeyle, kimi zaman da derin acılarla gelir. Eser, tam da bu noktada duruyor; değişmeye karar vermiş bir adamın içten, aforizmalarla dolu anlatımını bizlere sunuyor.
Kitap, âdeta bir isyan ve manifesto niteliğinde. Değişimin tüm aşamalarını; terk edilmek, kayıplar, yıkımlar ve yeniden ayağa kalkma sürecini kapsıyor. Ancak bunların yanında bir uyanış, farkındalık ve “artık…” diyerek yeni başlangıçlara cesaret etme hali var.
Değişimi kucaklamak, kendimize olan saygımızın ilk adımıdır. Zihin ve kalp bir anda sabit kalmaz; oradan oraya savrulur, umutla isyan arasında gidip gelir. Bu dalgalanmayı her bölümde hissediyoruz. Bir an kendine inanma var, diğer an isyan. Sadece kendi içimize değil, tüm dünyaya üzülüp öfkeleniyoruz.
Kitabın her bölümünde yer alan kısa satırlar, o karmaşık duyguların yalın bir yansıması. Okurken çoğu zaman “evet, aynen” diyeceğiniz cümleler bulacaksınız.
İnsanın kendine doğru attığı sessiz ama en derin adımların hikâyesi. Her sayfasında, “Gerçekten kim olmak istiyorsun?” diye fısıldayan bir ses var. Büyük laflar, hazır reçeteler yok burada; sadece samimi ve içten bir anlatımla dönüşümün sancılı ama özgürleştirici süreci anlatılıyor.
'Değişiyorum', geçmişten gelen yükleri fark etmek, kendini suçlamadan yüzleşmek ve yeni bir benliğe alan açmak isteyen herkes için bir ayna niteliğinde. Sayfalar ilerledikçe, “değişmek mümkün” umudunu hissettiriyor. Ancak bu değişim, dışarıda değil; içeride, kalbin ve zihnin derinliklerinde başlıyor.
Kendine yaklaşmak, biraz durmak ve iç sesini duymak isteyen herkese bu kitabı gönül rahatlığıyla öneriyorum. Çünkü bazen en büyük dönüşüm, sessizce içimizde atılan adımlarla başlar.
Yazarın kalemi o kadar samimi ve güçlü ki, sayfaları bitirmek istemiyorsun. Çünkü biliyorsun; her satır biraz daha kendini fark ettiriyor, biraz daha hayatın gerçeğini yüzüne vuruyor.
Kitaptan bana kalan en büyük ders şu oldu:
Sırf başkası mutlu olsun diye, sırf başkası iyi olsun diye kendinden fazla ödün verme.
Çünkü geriye sana hiçbir şey kalmıyor.
Sevgiye dair, sevmeye dair, sevilmeye dair… Hepsi birer birer eksiliyor.
Hayat sana her şeyi gümüş tepside sunmuyor. Önce bedel ödüyorsun, sonra olgunlaşıyorsun.
Bu kısa ömürde kimseye kendini ispatlamak için çabalamak zorunda değilsin. Çünkü bazı insanlar, senden aldıkça seni daha da eksiltir. Ve güvenmemeyi en çok, en güvendiğin kişilerden öğrenirsin.
Bazen insan yorulur. Yalnızca başkalarından değil, kendinden de… Hayata yetişme telaşından, kırgınlıklardan, karşılıksız çabalardan. Ve bir gün fark eder ki, en büyük iyileşme sessizlikte saklıdır.
Ben de kendi kıyıma çekildim.
İyileşiyorum.
Eğer dertleşecek, yol gösterecek bir kitap arıyorsanız, Değişiyorum tam size göre.
Kendini sev. Kendini mutlu et.
Kendini önemse, kendini şımart.
Kendine sarıl, kendini kucakla ki, varlığının bir kıymeti olsun.
Çünkü yazarın dediği gibi:
Fırtınalar diner.
Sular durulur.
Acılar geçer.
Ve geçmez sandığın ne varsa, bir gün geçer…
Kitapla Kalın.