Sizce James mi yoksa Snape mi zorba? Ve neden?
Anket
··1 alıntı·
1.716 Gösterim
Aslında ikisi de zorba ama James Lily için kendini düzeltmiş ve önemli olan da bu bence. Snape se tam tersine öğrencilerini zorbalıyor. Bence onun çocuğu yaşındaki çocuklara yaptığı zorbalık James in ergenlik döneminde yaptığı ve sonradan vazgeçtiği zorbalıktan çok daha kötü. Tabi ki herkesin kendi tercihi ama Snape i sevmiyorum.
James, Lily için değişti ama Snape karanlık tarafı bırakmadı. Yine de Snape'i de seviyorum, yıllarca Dumbledore'un casusluğunu yaptı.
1 yanıtı göster
evett gelmiş en tartışmalı ileti şimdi baştan söyleyeyim ikisi de fena birer zorba james'in ergenliğini savunacak değilim snape'e çok kötü davranmış bu doğru ama bu snape'in öğrencilerini zorbaladığı gerçeğini de değiştirmez snape karanlık taraftaydı ve eğer kehanetin işaret ettiği çocuk lily'nin oğlu olmasaydı da neville olsaydı zerre umrunda olmayacaktı ayrıca snape'in lily'e olan aşkı da bana aşktan çok saplantı gibi geliyor bütün bunların dışında da BERBAT bir öğretmendi remus lupin'in karanlık sanatlara karşı savunma dersinde en büyük korkusunu sorduğunda neville'in snape cevabını vermesi bunu gayet açık ediyor 13 yaşında bir çocuğun en büyük korkusu öğretmeni ve bu dünya da troller ruh emiciler gibi gayet korkunç yaratıklar var bir çocukun iksir hocası yerine bunlardan korkması daha normal olurdu ayrıca slytherin'liyim buna rağmen söylüyorum ki snape kendi binası dışında her binayı zorbaladı minerva'nın böyle bir davranışını da hatırlamıyorum mesela onun dışında harry'i gzili gizli korusa bile her fırsatta aşağıladı küçük düşürmeye çalıştı aynı şey ron ve hermione içinde geçerli dediğim gibi kehanetin işaret ettiği çocuk harry olmasa da hep karanlık tarafta kalacaktı sonuç olarak ikisi de zorba ama james en azından değişti ve akıllandı snape kazık kadar adamken bile el kadar çocuklarla uğraşmaya devam etti
James zamanında çok zorbalamış ve alay geçmiş snapele
Önceki 2 yanıtı göster
Zeynep
Zeynep
bu yine de snape'i haklı yapmaz. Koskoca adam sonuçta neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyordu.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Aslında bence ikisininde haklı olduğu ve olmadığı konular var, James küçükken zorbalık yapıyor (ortada bir sebep yokken) bence sebep yokken zorbalık yapması haksız olduğu konu fakat sonrasında Voldemort'un yerlerini bulduğu gece de Voldemort'un karşısıns asasız çıkarak hem fedakar yanını gösteriyor hemde çok cesur davranıyor Snape ise büyükken (eskiden kendisini zorbalayan kişinin çocuğunu zorbalıyor) yani ortada bir sebep var burda Snape'in haksız olduğu konu bence neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebilecek kadar büyük olması, Snape'in başka bir kötü yanı ise Lily'e bulanık demesi birçok kişi buraya muhtemelen bir çocuğun böcürtü olmasınıda ekleyecekti ama ben eklemek istemiyorum tabii ki bir çocuğun böcürtü olmak çok kötü birşey ama bunun altında sebepsiz bir kin ve nefret yok sadece Voldemort Harry yerine Neville'ı seçseydi Lily'nin yaşayacağını bildiği için ve Lily'e olan aşkı ağır bastığı için bence Neville'e kötü davranıyordu Snape'in iyi yanı ise yıllarca Dumbledore için casusluk yaptı ve bence ölüm sahnesinde çok cesurdu önemli olan kitaplar ama Snape'in ölüm sahnesinde arkada bir Gryffindor atkısı yer alıyor bu da Snape'in cesur yönünü vurgulamak için yapılmış neyse biraz uzun oldu ama ben sonuç olarak Snape'i daha çok seviyorum dediğim gibi bence ikiside eşit derecede haklı ve haksızlar ama ben Snape'e kendimi daha yakın hissediyorum.