·416 syf.····Okunma: 15 Ağustos 2024 00:00 Nişanlı olan Nergis’in, üniversite hocasının sapkınca aşkına karşılık vermemesi üzerine yüzüne asit atılmasıyla başlıyor hikayemiz.
Nergis, annesi ile birlikte Fethiye’ye dayısının yanına gider lakin bağnaz dayısından da mağduriyeti devam eden günler yaşar. Ta ki bakıma muhtaç Firuz Dede’nin yanında çalışmaya başlayana dek… Ve artık bambaşka bir hikayesi başlamıştır Nergis’in.
II. Dünya Savaşı’ı ekseninde, Bakü’den Türkiye’ye uzanan Firuz Dede ve can dostu Ayvaz’ın çocukluklarından başlayıp savaş, casusluk, kehanetler,rüyalar, dostluk dolu bir macera. Bu maceraların arasında incelikle bezenmiş Harut ve Marut’un hikayesini, bu hikaye temelinde iki dostun ortak kederi Maral.
Hüzünle işlenmiş roman, Firuz Dede ile Ayvazcan’ın kavuşması, Nergis’in Firuz Dede’nin dilsiz torunuyla birlikte yol alması ile kitabın son sayfasını okuyup kapattığınızda arkanıza yaslanıp sanki bu uzun yolculuğu ben yaşamışcasına derin düşünceler hissettim ki bu yazarın okuduğum kitaplarında yaşadığım bir his.