Işık Doğudan Yükselir
2025 20. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 12:47
Psikolojik dram, aşk ve gerilim , aralarda fantastik dokunuşlar içeren romanının baş karakteri Rozerin. Bu içerikte kitapları okurken genelde karakteri oradan alıp şöyle bir silkelemek istiyorum. Çünkü gerçekten üzülüyorum. Rozerin, aslına bakarsanız hep konuştuğumuz bozuk düzen aile yapısının kurbanlarından. Hep diyoruz ya kız çocuklarınıza erkek çocuklarınıza sahip çıkın işte sahipsiz çocukların sonu maalesef dramlarla dolu oluyor eğer hayatlarına giren insanlar şanslarına iyi çıkarsa belki kendilerine göre bir yol çiziyorlar. Özellikle genç arkadaşların kitabı okumasını tavsiye ederim ders alınacak her zamanki gibi çok şeyler var. Rozerin, arka plana gizlediği sevgisizlik ve her şeyden önemli olan kendini bir yere ait hissetmeme boşluğunu bakalım nelerle doldurmaya çalışacak bunu okurken anlayacaksınız. İnişleriyle çıkışlarıyla nasıl mücadele edecek karşısına nasıl insanlar çıkmış eline geçen fırsatları nasıl değerlendirmiş bunları okuyacağınız roman için şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yazarımız, Elvan Dincel hanımın emeklerine sağlık. Kitap kalın olmasına rağmen akıcı bir dille yazılmış. Ayrıca şarkı sözleri ve bazı tarihsel mitolojik bilgilerle süslendirilmiş.
Işık Doğudan YükselirElvan Dincel · Odessa Yayınevi · 202414 okunma
Gülümay Hanımcım, Aynı zamanlarda okuduk bu güzel eseri. Siz benden önce yorumlamışsınız. Okuyan her kişi farklı yönleri ile ele alıyor kitapları... Siz Rozerin ve onun acıklı hikayesi üzerinden aile yapısına, mutsuz çocukluklara ve sevgisiz büyüyen çocukların geleceklerine dikkat çekmişsiniz. Ne kadar haklısınız. Ne yazık ki Rozerin gibiler toplumumuzda o kadar fazla ki... Kitapta hem ağlatan, hem yer yer gülümseten ve daima düşündüren bir üslup var. Sizin de emeğinize sağlık
Gülümay Coşkun
Aynil Onur Yüksel duygulandım ama....
İncelemenizde romanın kalbine -vermek istediği ya da almak istediğiniz mesaja-dokunmanız çok güzel. Benimde yakın zamanda okuyacağım bir kitap. Elinize sağlık🙏
Gülümay Coşkun
Teşekkür ederim hocam
Yorumunuza sağlık hocam yakın zamanda ben de okuyacağım
Tebrikler. Güzel bir eser. Okunmalı
Yorum için teşekkürler🙏