Normalde yorum yazmayacaktım ama birinci kitabın güzelliğinden sonra bu kadar boş bir kitap okuyunca çok sinirleniyorum. İki kitap arasında uçurumlar var. Saçmalıklar diyarı var. Bomboş tanrılar var. Tanrıların manipülasyon ile savaştırdıkları masum insanlar var.
Ben bu kadar basit amaçsız bir savaş ve bu kadar aciz tanrıların geçtiği bir kitabı okumamıştım. Birbirinden pislik 3 grup lideri var.Enva, Dacre ve Mezarlık grubu! Halkın tanrısı Enva rüyalarına girip Oath için savaşmalarını söyler herkesin beynini bununla yıkayıp savaşa gönderir. Sonra ortalarda gezip tozar ÇAY içer! Dacre belleklerini silip savaşmalarını emreder. Mezarlık ise savaşın sonunda bu masum insanları idam eder. Bu ne ya bence kimse isteyerek bilerek savaşmadı herkes Enva’nın bilinçaltlarına sızmasından dolayı ne istediklerini bilemeden öldüler. Çok üzüldüm halka. Hayalleri olan insanlar Enva yüzünden hayatlarından oldular.
En nefret ettiğim kişi Enva!! halkına eziyet eden Dacre değil Enva’dı bence yani yıllardır halkına işkence edilmiş savaşlar olmuş insanlar ölmüş o oturup çay içmiş gezmiş tozmuş pisliik! Yani savaşın son bulması için Iris’in olmasına hiç gerek yoktu sıradan bir insanın yapacağı bir işi ne diye son ana kadar insanlarının bu kadar acı çekmesine göz yummuş anlamadım.
Roman birinci kitabın aksine aciz, korkak ve ayak bağıydı. Ağladı durdu.
İrisi birde de sevmemiştim ama iki de daha çok sevmedim. Güçlü bir karaktermiş gibi yazmaya çalışmış ama soğuk bir karakter olup çıkmış. Ya savaş alanına gitmiş görmediği şey kalmamış eve dönünce eline sıcak süt verip yatmaya yolluyorlar. Roman’a aşık ama çok sık aşık olduğunu unutup başka başka işlerini hallediyor. Hayatını çok normal yaşıyor işte aklına Roman gelince kalbi sıkışıyor birkaç saniye filan çayı önüne gelene kadar. Çayı eksik olmuyor iştahı yerinde. Maşallah ağzının tadı bozulmasın İris’cığım.
Bir de bu her fırsatta çay içme çörek yeme olayı. Dışarıda savaş var bombardıman oluyor koskoca şehir yok olacak garsonlar kafeye sığınanlara limonata ve pasta ikram ediyorlar. Neiiiiyyyy bu nasıl bir saçmalık aklımın ufacık bir köşesi bile almadı bu durumu..
Daha çok yazacağım eleştireceğim şeyler varda bu kitaba harcadığım enerjinin sonuna geldik.