Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 10 Ağustos 2025 16:28 Maymunlar Gezegeni, sürükleyici anlatımı ve merak uyandıran konusu sayesinde çok severek okuduğum bir kitap oldu. Birçoğumuzun en azından ismini duyduğu "Maymunlar Cehennemi" filmine kaynaklık eden bir eser. Ben filmi daha önce izlememiştim fakat bu kurgunun sinemaya nasıl uyarlandığını görmek istediğim için uygun olduğum ilk fırsatta izleyeceğim.
Kısaca kitaptan bahsetmek istiyorum. Maymunlar Gezegeni distopya türünde bir eser. Yani kitaptaki tanımıyla "karanlık gelecek öyküsü". Üç uzay gezgini, doğal kaynaklar yönünden dünyaya benzeyen bir gezegene iniş yaparlar: Soror gezegeni. Bu gezegende insanlar ve maymunlar yer değiştirmiştir. Vahşi insanlar üzerinde deneyler yapan "uygar" maymunların efendi olduğu bir gezegen. Bizim kendimizi efendisi sandığımız dünyada maymunlar ve hatta kendi türümüz dışındaki tüm canlılar üzerinde kurduğumuz hakimiyet gibi, yaptığımız deneyler gibi...
Henüz bu büyük maceranın çok başlarında Ulysse Merou adlı ana karakter yol arkadaşlarından ayrılmak ve bu cehennemde tek başına mücadele etmek zorunda kalır.
Bu mücadelenin kazananı kim olacak? Ulysse hem kendini hem de insanlığı kurtarabilecek mi? Ne tür deneylere maruz kalacak? Bu soruların cevapları okuyacak olanlara kalsın. Okumanızı tavsiye ediyorum.