2025 61. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 19:45
bu kitabı beğenmememin onlarca sebebi var ama uzatmayıp sadece özellikle dikkat çekmek istediğim bazı kısımlardan bahsedeceğim. öncelikle kurgusu. başlamadan önce konusunun ne olduğunu biliyordum o yüzden bunu doğrudan sebep göstermem. ana kadın karakter elena'nın ablası erkek karakter nico'yla zorunluluktan nişanlanıyor ama o da nico da evlenmek istemiyorlar, kızın içinde zaten sadece ama sadece nefret vardı AMA bu kitabın kötü yazıldığı gerçeğini değiştirmiyor. yazarın amacı zaten rahatsızlık vermek olabilir ama tepkim rahatsız olmaktan öte sadece göz devirmek oldu. bir de yüzümü buruşturdum ıyyy yani. demek istediğim bu kitabın iyi yazılmış bir "dark romance" olmadığı konusunda baştan anlaşalım. dark romance de değil zaten. sadece içeriğinden dolayı değil yazımdan dolayı rahatsızlık veren iyi yazılmış onlarca dark romance vardır ama bu kitapta yazarın bu rahatsızlığı hissettirmek için yaptığı tek şey"eniştem" ve "nişanlımın kız kardeşi" üzerinden ilerlemekti. zaten karakterleri bir kez okusanız mideniz kalkar. bunlar sözde 30larına yakın yetişkinler ama özellikle nico 13 yaşında cinselliğin ne demek olduğunu yeni keşfetmiş ergenler gibi davranıyor. elena'nın ona "her tarafın ıslanacak" demesini bile hemen cinselliğe bağlıyor. allah aşkına nereden aklına geliyor böyle şeyler??? ve aklında elena ile ilgili canlandırdığı bütün malum sahnelerde onun nişanlısının kızkardeşi olduğunu özellikle belirtiyor. elena da aynı şekilde sürekli o benim eniştem ama onunla şunu bunu yapmak istiyorum diyor. iğrenç şeyler. (bu arada konusunu önceden biliyordum, yani böyle şeyler okuyacağımın farkındaydım ama dikkat çekmek istediğim nokta yazarın bunları özellikle gözümüze gözümüze sokması ve mide bulandırıcı anlatabiliyor muyum?) tek sebep bu değil tabi ki de. çoğunuzun adını bir kez bile olsa duyduğundan emin olduğum bu nico russo var ya, hayatınızda görüp görebileceğiniz en kadın düşmanı karakter. iğrenç herif. kelimenin tam anlamıyla önüne gelen kadınla yatan, ÜVEY ANNESIYLE bile birlikte olan, karşısındaki kadına tecavüz edeceğine dair imada bulunan biri ama evleneceği kişinin bakire olmasına takmış kafayı. kitabın son bölümünde bile kıza kaç kişiyle birlikte olduğunu soruyor iğrenç herif. ve kitapta rahatız edici şekilde çok duruluyordu bu bekâret mevzusunun üzerinde. bir de yazar da kadın. insanın hiç mi en azından kendisine saygısı olmaz. ay bir de elena o kadar saf salak kendine ait bir düşüncesi bile olmayan biri ki delirtti beni..bir de buna tatlı abelli denmesinin sebebi ne bunu da hiç anlamadım. salak şey umarım bir daha okumam seni. yazım tarzı 2015 watpadd kitaplarından fırlama gibiydi. hala acayip yakışıklı nico'nun neye benzediğini bilmiyorum. bir de çok kopukluklar, gereksiz detaylandırmalar vardı. kitabın sonuna kadar hiçbir şey olmadı resmen. neredeyse yarısı boyunca elena ve nico'nun ergen düşüncelerini okuduk. sonunun zaten mutlu biteceğini tahmin edebiliyoruz ama elena'nın sürekli sanki yaşama amacı buymuş gibi bahsettiği bir olay vardı. bari bunu düzgün yazsaydı yazar. "gereksiz aksiyon eklerim belki ve nico'nun da eline silah veririm mafya olduğu anlaşılsın" diye evden kaçmış gibi gösterdi ama sadece 1 saatliğine dışarı çıkmıştı kız. öfff bu kitap en fazla 350 sayfa olmalıydı. 500 sayfa zaman kaybıydı sadece.
En Tatlı KaçışDanielle Lori · Martı Yayınları · 20223,573 okunma