Spoiler içerir!!
Gülsen Kılıçaslan'ın bu kitapla birlikte birkaç kitabını daha okudum ve bence en iyi kitabı Deli. Bu kitapta Deli kitabının bir benzeri sadece Deli kitabındaki Emre bir kız çocuğundan korkuyordu daha travmatikti kızın başına gelenler Emre'nin yaşadıkları bu kitaptaki Aslı ise yüzü çocukken yanmış biriyle karşılaşıyor erkek kardeşi ölüyor ve kendisinde ruhsal sıkıntılar başlıyor.
Aslı Kadir'i elde etmek için her şeyi yapıyor cidden her şeyi tecavü*cü damgası yemesine razı oluyor yaptığı şey o kadar büyük ki Kadir'in hapse girmesine gidecek bir yola giriliyor. Tabi ki Aslı burda da zarları doğru atıyor ve Kadir ile evleniyor. Kitapta benim gözümde tem masum karakter bile yok her insanın içinde kötülük vardır gibi bir şey. Aslı'nın Kadir'e olan aşkı biraz takıntı gibi geliyor. Aslı'nın kuzeni Pınar ile arasında bir Kadir savaşı başlıyor lisede ve kazanan Pınar oluyor. Ama aşkını Kadir'in bilmesini isteyen Aslı Kadir'in cebine mektup bırakıyor ama öğreniyor ki mektup hiç Kadir'in eline geçmiyor aylar sonra Pınar'ın kitaplarının arasından çıkıyor bunu kendine yediremeyen Aslı bin türlü oyunla Kadir ile evleniyor.
Aslı'nın yaptıkları affedilir şeyler değil benim gözümde Kadir'in de affetmesi çok saçmaydı bence. Dediğim gibi kitap Deli kitabının biraz değiştirilmiş hali ama Deli' de ki aşk merhamet şefkat bu kitapta yoktu.
Deli KızGülsen Kılıçaslan