Asgari ücretle çalıştığım zaman bunları yazmışım
Haftada yalnızca bir günün var kendine ayırabildiğin. Ama yarın yorgun düşmemek için adımlarını kısa tutuyorsun, görebileceğinden az görüyorsun. Midenin bozulma ihtimalini düşündüğünde iştahın daralıyor; farklı bir tat denemek aklından geçse de geri çekiliyorsun. İş sahibinin gözüne makbul görünmek için bakımına fazladan özeniyorsun. Rüzgâr serin serin esiyor fakat gece ayazı vurabilir; bu yüzden pencereyi kapatıyorsun, “ne olur ne olmaz” diyerek ihtimalleri bastırıyorsun. Ertesi gün ulaşman gereken sekiz saatlik verimi korumak için gece erkenden uyuyacaksın. Zaten sabah olunca da mesaiden iki saat önce uyanman gerekecek. Böylece, çalışmadığın zamanların bile sana ait olmadığını anlıyorsun. Bedenin, kararların, alışkanlıkların çalıştığın işin gölgesinde var olmaya çalışıyor. Maaş günü geldiğinde ise, ömründen kopmuş bir ayın karşılığında eline verilenin, kaybettiklerini karşılamadığını görüyorsun. O an, telafisi olmayan günlerinin ne kadar ucuza satıldığını iliklerine kadar hissedeceksin.
1 +1'leme
20,6bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Çalışmadığım için bunun nasıl bir duygu olduğunu tahmin edemiyordum taaaa ki bir arkadaşımın buna benzer düşüncelerine denk gelene kadar burada tekrar okuyunca ve gerçekten üzücü bir durum olduğunu farkettim 🫂🥺
Maalesef :( inşallah arkadaşınız da daha iyi koşullara ulaşıp ferahlık bulur bu konuda :)
Şu an yalnızca bir günlük tatille çalıştığım bir düzenim yok; fakat insani olmayan çalışma koşullarını yaşamış biri olarak, haklarının en çok savunulması ve iyileştirilmesi gereken kesimin, asgari ücretle yaşam mücadelesi veren insanlar olduğunu düşünüyorum.
12k görüntülenme mi🤔 birkaç kişi de dışarıda paylaşmış instaya twittera düştük mü acep
Manşet: Herkesin yarası özel sektörler
Önceki 2 yanıtı göster
Hahaha aynen bu olabilir :D onlara müstehakkk
1 yanıtı göster
Şu an yaşadığım durumu bu kadar güzel şekilde, ben bile kendime anlatamamıştım. İstifa mı etsem 🫠
Hayır etmeyin tabii. Bunun için yazmadım ben asla böyle bir metni. Sadece kendimce hislerimden bahsettim. Daha sonra aylarca da çalışmaya devam ettim. Önümüzde uzun bir hayat var. Çalışma imkanlarımız elbet daha iyiye ulaşıyor zaman geçip tecrübe kazandıkça. Bu dönemimiz ona giden yolda bir basamak sadece. Sizin yolunuz daha az sancılı geçer umarım. İnşallah öyle olur. İstifa falan yok mücadeleye tam gaz devammm :)
Guzel ifade etmissiniz .Bir yil boyunca gunes gormeden calismistim vehaftanin bir gununu de kendime ayirabiliyordum. O gunlere gittim yazinizi okuyunca
Önceki 2 yanıtı göster
Mutlu oldum adınıza, rica ederim :)