·352 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2025 06:26 Kitap distopyanın temellerini oluşturuyor gelecek bir dünyanın karanlığını gösteren ve yazar tarafından düşünülen hem felsefe ve edebiyatı muazzam bir şekilde harmanlanmış bir şekilde okuyucuya geliyor ayrıca şu an ki dünyanın ihtiyaçlarınıda kısıtlanmış hatta yasaklanmış mesela kitabın ana konusu düşünce özgürlüğü düşüncenin yasak olduğu insanin makine yerine geçtiğini gösteriyor ve ikini konu cinsellik yazar aslında cinselliğin bir ihtiyaç olarak görüyor bu da haliyle yasak olduğu için yasa dışı yapılıyor ve kitapta bir başka birinin Winstonun ve juliayı ihtiyacı karşılamak için kullanılıyor ve olaylar bu iki ana konu halinde gerçekleşiyor aslında yazar bir bilim kurgu kitabı yazmasına rağmen günlük ihtiyaçları da düşünüyor ve buna biraz daha gerçekçi yapıyor iktidarın ne kadar şeytani olduğunu ise hiç düşünülmedik şekilde arkadan vurması kitaba beklenmedik bir şekilde geliyor her nasılsa Winston bilmede böyle olacağını tahmin etmiyordu ve sırtından vurulmuştu iktidarın kaybetmeyeceğini biliyordu büyük birader yine he o olduğu gibi kazanmışsın