Sonunda bitti.
2026 1. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 10:09
Anna’nın kocasının iyiliğinin altında ezilmesi çok garip geldi hayatta bu şekilde iyilik yapabilecek bir insanın sadece kadınlar olduğunu düşünürken bir erkek karakterin yuvası yıkılmasın diye onurunu ayaklar altına sermesi çok büyük yüce gönüllülük üstelik eşini aşık olduğu için değil toplum tarafından dışlanmasını istemediği ve bunu kaldıramayacağını bildiği için bunu yapıyor gerçek sevgi sanırım bu çoğu kalbin taşıyamayacağı bir anlam. Özellikle kitapta erkeklerin aldatma olaylarında toplumun bunun ne kadar normalleştirdiğini erkeğin bu konuda ne kadar özgür hissettiğini hatta bunu bir erkeklik göstergesi olarak gördüğünü görüyoruz. Aldatan kişi kadın olunca toplumun onu nasıl eleştirdiğini onu nasıl hor gördüğünü ve hatta onu intihara sürükleyecek kadar dışladığını mutlu olmayı sadece toplumun istediği kişilere layık gördüğünü ve kitapta anlatılan toplumda Hiçbir kadının tam olarak mutlu ve huzurlu Olmadığını gördüm bu bir rus kitabı ne yazık ki ülkemizde de aynı aile profilini ve toplum profilini görüyoruz. Kitabın sonunda Levin karakterinin Tanrı’ya ulaşma çabasının gereksiz uzatıldığını düşünüyorum kitap bitirilmesi gerektiği yerde bence bitmemiş. Son olarak diyeceğim tek şey Anna kitap boyunca benim yakın arkadaşlarımdan biriymiş gibiydi karakter gerçek anlamda aşkı arayan, sevgiyle yaşamak isteyen akıllı bir kadının öyküsünden toplum baskısından ve vicdani yükten dolayı kendine yazık eden zavallı bir kadına dönüştü ve bu çok üzücü,hiçbir insan bu şekilde yalnızlaştırılmayı hak etmiyor.
Edebiyat & Roman
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,5bin okunma