·120 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2025 14:29 Ülkenin önde gelenlerinin canı sıkılır, birbirleriye savaşa girerler. Geriye kalanlara sadece acı ve ölüm düşer.
Gece Tüm Kanlar Karadır adlı eser, 2021 yılında Uluslararası Booker Ödülü almış. David Dopp, sade bir anlatım diliyle bile yaşananları canlı bir şekilde tasvir etmiş.
Alfa Ndiaye, Afrika kökenli bir Fransız vatandaşıdır ve Fransız tarafında savaşa arkadaşı Mademba Diop ile katılmıştır. Mademba Diop bir gün mavi gözlü bir Alman askeri tarafından vurulur ve arkadaşı Alfa'nın yanında çok feci bir şekilde can verir. Arkadaşının cesedini sırtında sipere taşıyan Alfa'nın o günden sonra bütün davranışları ve düşünceleri değişmeye başlar ve arkadaşının intikamını almaya karar verir. Her gün mavi gözlü bir düşmanının elini kesip elindeki silahı ile birlikte cepheye getirir. Bir gün bir el, sonraki gün bir el derken ilk üç elde asker arkadaşları ve komutanları tarafından takdir edilen Alfa'nın üç elden sonra durmaması ve devam etmemesi durumları tersine çevirir. Deli diyenler, büyücü olduğu savunanlar çoğalmaya başlar ve kendisinden korkmaya da başlarlar.
Hikaye ilerledikçe, Alfa'nın ruh durumundaki değişimleri de yavaş yavaş görüyoruz. Birbirinin aynısı cümleleri farklı yerlerde görebiliyoruz. Kendini tekrarladığı yerler, aslında ruh halinin karmaşasını çok sade ve net şekilde ortaya seriyor. Sonuna doğru olaylar birbirinden kopmaya başlıyor, bu da karakterin anlatımını daha da gerçekçi kılıyor.