2025 122. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 00:00
"ULUBEY" "Zamanında yaptığımız hatalar bizlerin elinden özgürlüğümüzü aldı. Her suç mutlaka cezalandırılmalı yoksa dışarıda kan gövdeyi götürür." Suç dünyasında sadakat ve ihanet arasındaki ince çizgi, kimi zaman hayatları geri dönülmez şekilde değiştirebilir. "Ulubey", O, illegal yollarla zengin olmayı hayal eden, ancak borç batağı ve karmaşık oyunlarla mücadele eden bir adam. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası almıştı. Hayatı tam anlamıyla bir çıkmazdayken, yolculuğu onu cezaevine götürdü. Zamanla saygı gören ve asla kimseye boyun eğmeyen bir adamdır. Yanındaki arkadaşlarını korumakta tereddüt etmez, adeta kendi adalet anlayışıyla hareket eder. Diğer tarafta, silah ticareti yapan Berk Balcı ve güvenilir adamı Pala vardır. Suç dünyasının güçlü isimlerinden Balcı Dayı, silah kaçakçılığı, cinayet, dolandırıcılık, şantaj, tehdit ve gasp gibi yasaklı işleri yönetir. Fakat bir teslimat işi her şeyi değiştirir. Teslimat sırasında yaşanan ihanet, Pala ve eşinin soyulması, ve ihaneti gerçekleştiren Mevlüt, olayları karmaşık bir hale getirir. Plan yapmak isterken tuzağa düşen Berk Balcı ve ekibi, Ulubey’in yolunu keser. Cezaevinde yollarının kesişmesiyle ise dostluk ve strateji devreye girer. Berk Dayı, ekibini kurtarmak için Ulubey’den yardım ister ve aralarında bir anlaşma yapılır. Ancak işler beklenmedik bir şekilde gelişir: Berk Balcı ve ekibi, Pala için hazırlanmış Mevlüt tuzağında hayatlarını kaybeder. İşte burada hikâye Ulubey’in vicdanına ve seçimlerine bırakılır. Ulubey ne yapacaktır? İntikam planını devreye sokacak mı yoksa geri mi adım atacaktır? Berk Balcı ve arkadaşlarını kim, neden infaz ettirmiştir? Ulubey’in bundan sonraki hayatı hangi yolda ilerleyecektir? Saçlarını kazıtması, hilal şeklindeki bıyıkları, lüks bir araç ve özenle seçilen kıyafetlerle tamamlanan bu dönüşüm, yalnızca dış görünüşteki bir değişim değil; içsel bir kırılmanın da yansıması. Ulubey’in aynaya bakarken “Evet, artık tamamım.” deyişi, aslında kimlik arayışının en güçlü itiraflarından biri. Bu kitap, dostluk, ihanet ve vicdanın sınırlarını sorgulayan bir hikâye sunuyor. Her karakterin motivasyonu ve yaptıkları seçimler, bizleri derin bir gerilim ve psikolojik mücadele içine çekiyor. Ulubey’in hikâyesi, sadakat, ihanet ve vicdanın kesiştiği bir insanlık sınavı. Okurken her sayfada, “Acaba ne olacak?” sorusu zihninizden eksik olmayacak. Kitapla Kalın.
UlubeyGencay Çelik · Gençel Yayınevi · 202415 okunma