2023 2. kitabı
Biliyorum, "Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selam olsun," demişti… Yine biliyorum, "Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun." demişti… Ve Sevgili’ye gittiği o geceden sonra adının dilden dile, aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum… Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus…Derviş Yunus…Varsın onu da desinler. Ve Türk yurtlarında, onu en çok "Bizim Yunus" diye çağırırlar. İskender Pala benim yazarlığa heveslerimi kanatlandıranım, ustam, idolüm. Ben tarzını, üslubunu daima çok sevdim, seviyorum. Herkesin vardır bir "ne yazsa okurum" yazarı, işte benimki de İskende Paladır. Kimine göre dili biraz süslüdür, ağırdır. Ki benim edebiyatta aradığım budur. Şayet edebî olarak dolgun bir kitap okuyayım ama kurgu da aksın gitsin diyorsanız, mutlaka kalemiyle tanışın derim. Bu kitabında Yunus Emre' yi ele almış yazarımız. Ama öyle biyografi gibi değil. Bizim Yunus'un hikâyesini okuyoruz, hatta Bizim Yunus'la hikâyesini yaşıyoruz. Kitabımız uhrevi, ilahi bir dile sahip.Böyle mana alemi, marifet, hakikat, niyaz, nefis, dervişlik, mürşidlik... Dolu dolu bir duygu alemine dalıyoruz. Ben eşim askerdeyken okumuştum daha önce. Ondan mıdır bilemem ama gözyaşlarıyla okuduğum çok sayfa olmuştu. Yine aynı duygularla okudum. Yazarın Şah ve Sultan'ı kadar soluksuz okuduğum ya da Babil de Ölüm İstanbul da Aşk'ı kadar edebiyata doyduğum bir kitap olmasa da bu eserden de çok etkilendim. Od, ateş demektir, bilirsiniz. Aşka uçan pervanelerin kanatlarını tutuşturan ateş misali, yana yana okuyacağınız bir kitap. Yunus Emre 13.yy da yaşamış büyük Türk mutasavvıf şairlerdendir. Bugün severek dinlediğimiz bir çok ilahi onun şiirlerinden bestelenmiştir. ... "Kimi hatırlarsın Yunus? diye sordu." "Sitare'yi, diyecekken cevabımı beklemedi : "Yıldızdan geç Yunus, artık Güneşe bak!"
Odİskender Pala · Kapı Yayınları · 202248,8bin okunma