Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 23 Ağustos 2025 10:26 Ahmet Şerif İzgören’in, "Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnızca Bir Hayvandır." adlı kitabı okumayı maalesef geciktirdiğim ve okuduğumda keşke daha önce okusaydım dediğim bir kitap oldu. Yer yer düşündüren, düşündürürken güldüren ve hüzünlendiren aynı zamanda zihnin tüm ışıklarını aynı anda açan muhteşem bir eser. Hayatın karmaşası içinde insanın kendini keşfetme yolculuğunu samimi ve etkileyici bir dille anlatıyor. İzgören, günlük yaşamda karşılaştığımız zorlukları, değişimleri ve içsel çatışmaları sade bir üslupla ele alırken, okuyucuya farkındalık ve cesaret aşılıyor. Kitap, yaşanan problemlere karşı pozitif bakış açısını benimsetirken, kişinin kendi potansiyelini fark etmesi ve hayatta daha bilinçli adımlar atması için motivasyon kaynağı oluyor. Metaforlar ve günlük hayattan örneklerle zenginleştirilen anlatım, okuyucunun kitabın içeriğine kolayca bağlanmasını sağlıyor. Bu eser, karmaşık dünyamızda kendimizi unuttuğumuz anlarda rehberlik eden, içsel gücümüzü keşfetmemizi sağlayan bir pusula gibi. Hayatın koşuşturması içinde durup nefes almak isteyen herkes için ideal bir kitap. Kesinlikle okunmalı. Kitapla kalın :)