Gitme Zamanı
2025 23. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 20:07
Merhabalar herkese... Aret Vartanyan'ın kaleminden Gitme Zamanı isimli kitabının kendimce küçük bir incelemesiyle buradayım. Kitabın konusu; Bir yanda Zahir, bir yanda Batın... Bir yanda görünen dünya, bir yanda insanın ötesi, evrenin varoluşu... Bir yanda bireyin günlük yaşam akışı içinde kendini çevresindeki karakterleri ve bulunduğu yaşamı sorgulayan bir hikaye; diğer yanda felsefik ve ruhani sırları irdeleyen, kadim bilgileri ve bilgeleri bugüne taşıyan gizemli mistik bir yolculuk... Bir yanda ağacın altında uyuyan Yedi, denizden çıkan çift başlı dualite, zaman ustası saatçi, bilge simyacı, Schródinger'in kedisi, mahkeme salonuna doluşmuş düşünürler ve daha nice ezoterik kahraman... Diğer yanda aşk tutku aldatma entrika ve yaşam kavgası... Öncelikle kitaba başlarken bu kadar beğeneceğimi düşünmüyordum. Okurken sanki başka diyarlara gittim geldim. Biraz da ben kitabın içeriğinden bahsedecek olursam; Batın ve Zahir kısımlarının sırasıyla işlenmesiyle süregeliyor. Batın kısmında genelde gizemli olaylar, varoluşsal metaforlar, spritüel konular ve ezoterizm ile ilgili bilgiler ağırlıklı olarak yer alıyor. Zahir kısmında ise; Selim, Burcu, Zümrüt, Aslı, Ali ve Bengü karakterlerinin içsel hesaplaşmaları ve ruhsal tasvirleri en ince detayına kadar etkileyici bir biçimde aktarılıyor. Bu karakterlerin umutları, varoluş sancıları, savruluşları, hayatı sorgulamaları, benliklerinde kaybolmaları, benliklerini aramaları, hayatın neresinde olduklarını geniş bir perspektifde irdelemeleri çarpıcı bir gerçeklikle harmanlanarak okura yansıtılıyor. Kitabı gerçekten çok ama çok beğendim. Her iki kısımda aşırı akıcıydı. Betimlemeleri ve akışı tek kelimeyle harikaydı öyle ki her bir cümlede betimlenen şeyler aşırı etkili bir biçimde gözümde canlandı. O kadar gerçekleri, toplumsal nitelikli olayları objektif bir şekilde ve her haliyle yansıtan bir romandı ki adeta tüm kitabı alıntılamak istedim. Varoluşa, evrenin gizemine ve kendini arayışa dair muhteşem bir roman. Öyle derinden etkiledi ki bu kitap beni ömrüm boyunca unutamayacağımı biliyorum ve bende yeri apayrı kalacak. İçimize ayna tutmakla eşdeğer bir kitap. Benim için de derin ve sarsıcı bir yolculuk oldu içimde bitirdiğim... Tüm okurlara tavsiye ederim. Kitaplarla kalın. Keyifli okumalar. Sevgiyle.<3
Gitme ZamanıAret Vartanyan · Destek Yayınları · 2015810 okunma
2 +1'leme