···Okunma: 23 Ağustos 2025 21:25 Öncelikle merhaba arkadaşlar okuyan arkadaşlar sıkılmasın diye açıklama yapmak istedim kitap okuma serüvenimi anlatıcam önce size bu kitap ile ilgili yorumlama yapmadan önce. Ben kitap okuma hevesimi ilk okulda hocamın bana verdiği karne hediyesi bir kitapla öğrendim sonra ise ortaokulda kurgusal hikayelere başlayıp kitaplar için para biriktirmeye başladım ve liseye geçtiğimde #YabancıYayınları ile tanıştım. Türk eserleri, Türk dizilerinin kötülüğünden ötürü sevmiyordum kendimce Türkler yazdı ise kötüdür mantığıyla :( okumadığım için Yabancı yazarların özellikle de Yabancı Yayınlarının kitapları çok güzel geliyordu. Öngörü serisini de okul için babamdan aldığım ancak kitap alabilmek için reçel ekmek yiyip harcamadığım harçlıklarım sayesinde biriktirip almıştım. Öngörü serisi o kadar mükemmel bir seri ki evet belki kendi alanında özgün değil daha önce bu seride yazılan kitaplar var ama o kadar mükemmel yazılmış ki kitap resmen yağ gibi akıyor. Kurgusu mükemmel. Hayatımda okuduğum en güzel kitap serisi desem inanın abartı olmaz. O kadar güzel ve beni etkileyen bir seri ki 2. Kitabı da dahil Türkçe çevirileri ben okuduktan sonra geldiği için 2.-3. Ve 4. Kitabı okurken her kitaptan önce seriye tekrar başladım aralarda zaman olduğu için düşünün 4. Kitaba kadar aynı kitapları 3 kez okumuşumdur yani. 5. Kitabı yeni aldım en son kitabı da o olduğu için unutmak için kendime zaman verdim ve şimdi tekrardan başladım seriye ve 3 gün de 1. Kitabı bitirdim. Kitabın konusu; Genevieve adında karakterimiz üniversiteye yeni başlayan 17 yaşında bir genç kızdır. Evie dayısı Jim ile yaşar annesi öldükten sonra ve babasını hiç tanımamıştır. Evie Crestwood Üniversitesine burslu şekilde alındıktan sonra dayısı Jim ile birlikte üniversiteye yerleşmeye gider, yurda yerleşir ve üniversiteye başlar. Burada önce Alfred adında bir çocuk ile tanışır sonra Russel adında fark etmese bile ruh eşi ile tanışır. Russel ile ruh eşi olduğu için aralarında çekim vardır ama bu çekimin arasında en büyük sıkıntı Reed’dir. Reed buralarda uzun zamandır bulunan kusursuz bir yakışıklı beyefendi olarak önce Evie’yi istemez ve gitmesini ister ancak Evie inatçılık yaptığından Reed Evie’nin burada kalmasına izin verir ancak bunun temel sebebi Evie’yi gözlemlemek içindir çünkü Evie sadece bir insan değil yarı insan yarı melektir. Evie’nin yeni hayatını, Reed ile oluşan aşklarını, Russel ile Reed arasında kalışını, Alfred ile arkadaşlıklarını okuyoruz bu kitap da. Beklenmedik sürprizler, beklenmedik olaylar oluyor kitap da. Özellikle fantastik serileri sevenlerin kesinlikle okuması gereken kitap serisi Öngörü serisi. Okuyunca pişman olmayacaksınız emin olun. Kitap da tek sevmediğim ya da rahatsız olup suratımı buruşturduğum yer Evie’nin çok fazla Russel’a bazı şeyler için izin vermesi oldu evet ruh eşi ama bu kadar birbirine çekilmeleri normal mi bilemedim bir tek oralar ve Reed’in kendisini korumaya çalışırken izin vermemeye çalışması oldu biraz ergen bir kız olarak yazmışlar gerçekten etkili oldu ben bile Evie’ye sinirlendim aslında bu da kitabın kötü yeri değil gerçekten etkili olduğunu anlatıyor mantıken Evie daha 17- yaşında olup 18 yaşına yeni basan bir genç kız olduğunu göz önüne alırsak mantıklı bir durum oluyor Evie’nin bu halleri.