Merhabalar yeni kitabımız Çamların Islığı
Konusuna geçmeden önce kitabın konusunu çok sevdim ama sanki olay biraz bana hızlıca anlatılmış ve geçilmiş gibi geldi açıkçası biraz daha yavaş gelişen ve daha uzun okumak isteyeceğim bir romandı.
Konusu: Kitap babasının işleri yüzünden İzmir'den Balıkesir'e taşınmak zorunda kalan kız karakterimiz Güneş Altanla başlıyor. Güneş geçmişini siyah bir çöp poşetine doldurup denizin derinliklerine atmış ve
kendi için yepyeni bir döneme başlayan lise son sınıf bir kız. Kendi kendine söz verir; bu sefer eski hatalarını yapmayacak, kendine verdiği tüm sözleri tutacaktıama hayat onu yeni yaşayacağı şehirde hiç bilmediği bir lisede bir sürprizle karşılayacaktı.Okulun daha ilk gününde, çarpıştığı bir çocuğun üzerine düşmesiyle bu sürprizin ilk adımı olmuştu. Bu çarpışma sadece bir tesadüf değil, kaçamayacağı bir kaderin başlangıcıydı.
O günden sonra ikinin de kalpleri yavaş yavaş çarpmaya başlamıştı. Güneş her ne kadar umursamamaya çalışsa bile ela gözlü bu çocuğu bir türlü aklımdan çıkaramamıştı.İlerleyen günlerde Güneş, bir soğuk, bir yakın davranan Rüzgâr’a iyice kapımıştı... Açıkçası Rüzgâr’ın tutarsız tavırları ve bir kadına vurması benim için katlanılamayacak kadar zordu. İlerleyen sayfalarında ne olduğunu merak ediyorsanız kitabı okumanızı tavsiye ederim
Kitabın sonu hakkında yorum yapacak olursam ise kitaba başlarken mutlu sonlu bir aşk romanı sanarak başlamıştım ama bence Güneş kendisi için en doğru kararı verdi. Acı olsa bile doğru bir karardı.
Teşekkürler Hanife Mert Hanife MertHanife Mert @helinlibrary Livinginnthebooks