Herkese Merhaba
Bugün sizlere Thomas Troward kaleminden Zihin Bilimi kitabının yorumu ile geldim
Ağustos ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 135 sayfalık bir kitap
"Düşünceleriniz Kaderiniz Olabilir mi?"
•Bu eser, modern kişisel gelişim kitaplarının birçoğunun temelini oluşturan, yüz yıldan fazla geçmişe sahip bir eser.
•Yazar Thomas Troward, 20. yüzyılın başlarında yazdığı bu eserde, düşünceyi, ruhsal bir yasayla işleyen, somut sonuçlar doğuran evrensel bir mekanizma olarak ele alıyor.
•Troward'ın en çarpıcı ve devrim niteliğindeki fikri, zihinsel düşüncelerin fiziksel dünyadaki gerçekliğin ruhsal prototipi olduğu tezi. Yani bir tohumun topraktan filizlenmesi gibi, düşüncelerin de doğal bir gelişim süreci izlediğini ileri sürüyor. Enerji tek başına kaostur; ancak düzen ve bilgelikle birleştiğinde yaratıcı bir güce dönüşür. Bu, yalnızca istemenin yetmediğini, aynı zamanda isteklerimizin ardındaki niyetin ve bilincin ne kadar saf ve dengeli olması gerektiğini vurgulayan kritik bir derstir.
•Troward, başarılı olmak için çalışmanın şart olduğunu, ancak "çok çalışmak" değil, "akıllıca ve kaygıdan uzak çalışmak" olduğunu vurguluyor. Bu, hayatımızda sıkça hissettiğimiz o yorgunluk ve hayal kırıklığı hissinin kaynağının aslında zihinsel hizalanma eksikliği olabileceğini gösteriyor. Başarının garantisi, dışsal koşullara değil, içsel zihinsel duruşa bağlı hale gelir.
•Zihin Bilimi, sadece okunup kenara konulacak bir kitap değil, sindirilip hayata geçirilecek bir felsefe sunuyor. Troward, bize "Kaderinize razı gelmeyin, onu kendi düşüncelerinizle yeniden yazın" diyor.
•Bu kitap ile, hayatımda yaşadığım her olayın ardında, belki de farkında olmadan düşündüğüm, hissettiğim ve inandığım şeylerin etkisi olduğunu anladım. Hayatımın gidişatını değiştirebilme gücünün tamamen bende olduğunu gösteriyor. Troward'ın bu bilgileri sade ve anlaşılır bir dille sunması, karmaşık gibi görünen konuları bile sindirmeyi kolaylaştırıyor.
İlker Balkan'ın çevirisiyle bizlere sunulan bu eserle mutlaka tanışın.
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ