Zihin Bilimi ( Edinburg Dersleri)
Thomas Troward
️İngiliz yargıç, metafizik düşünür, yeni düşünce (New Thaught) hareketinin öncülerinden. 2o y.y. başında zihnin evrenle olan etkileşimini metafizik bir bakışla inceler. Zihinsel bilim, bilinç, evrensel yasa ve ruhsal prensipler üzerine düşünen ve yazmaya adanmış bir ömür. Doğu felsefesi ve Batı Teolojisine olan derin ilgisinin bu alana yöneltmesine büyük katkısı var.
️ Modern kişisel gelişim ve çekim yasası öğretileri Troward' ın bu kitabını temel alır. Günümüz kişisel gelişim kitaplarının atası sayılacak bir kitap.
️Zihnimizin doğasını ve çalışma prensibini bilimsel bir titizlikle, anlaşılır bir dille anlatırken, spiritüel sezgiye de geniş alan açıyor, mistik bir anlatımdan öte daha mantıksal ve felsefi bir dil kullanıyor, düşüncelerimizin bilinçaltında bıraktığı izler ve hayatımıza nasıl yansıdığını da ayni sadelikle okuyoruz. Troward' a göre zihnimizin doğasıyla, evrenin doğa yasaları paralel işliyor
️Zihnin yaratıcı potansiyeline dair bu felsefi metin, yeni bir bakış açısı kazandırarak, hayatımıza bir de bu gözle bakmamıza kapı aralıyor, öğretileriyle düşüncelerimizin gücünü hissettirerek kavramamıza yardımcı oluyor.
️Metafizik felsefeye ilgi duyan, pozitif düşünce temalarını derinlemesine öğrenmek isteyenler için ama, okudum bitti bir kitap değil, cümle cümle, düşünerek ilerlememiz gerekiyor.
️ Konuya ilgi duyanlar merakla okuyabilir, biraz ağır bir metin, kavramlar soyut, ruhsal ve felsefi bir okuma yolculuğu arıyorum diyen okur için değerli bir klasik eser.
(Özgün adı)The Science of Mind
The Edinburgh Lectures on Mental Science