"Herkesin içine çekildiği bir boşluğu var."
2025 69. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 19:51
İki adam, iki kadın, çokça resim, biraz müzik, biraz rüya, hep ve çok sevgi: #k:497296. Bu platformda herhangi bir kitapla ilgili başı sonu belli bir şeyler söylemekten hep uzak durdum. Okuduklarımdan ne aldığım, neyi sevdiğim, neyi sevmediğim, hangi kitabı zor bela bitirip hangisi bitmesin diye gözlediğim bana kalsın istedim. Ne oldu da bu değişti diye sorarsanız; dostluk derim. Zamanoğlu yüzünü hiç görmediğim, oturup bir kahve içmediğim ama yıllardır dostum olan bir adam. Gün geldi bir kitap, bir mektup, bir selam, bir tebessüm aracılık etti bu dostluğa. Gün geldi sadece o yazdı, ben okudum; bilmedi bile. Şehzadeye Rüya 'dan sonra ikinci kitap bu. Şehzade'yi de pek sevmiştim ama Oyuk bir başka. Kitabı okuduğum üç gün boyunca Kerem, Bora, Deniz ve Özge hep içimde bir yerlerde benimle birlikte gezdi. Birlikte yolculuk ettik, işe gittik, insanlarla konuştuk, uyuduk ve uyandık. Çok da uzun olmayan bir romanın karakterleriyle bu kadar içli dışlı olmayı beklemiyordum. Volkan'ın kalemine aşina olduğum için mi, karakterlerin her birinin duygularını derinlerde yaşayan insanlar olmasından mı yoksa doğduğum günden bu yana içimde dolmak bilmeyen bu oyuk yüzünden mi kitabı bu denli içselleştirdim bilmem. Okuduğunuzda dünya değişmez ama belki siz dönüp kendi içinizdeki boşluğa bir daha bakarsınız. Belki en yakınınızdaki sevgiliye, dosta, aileye dönüp onların sizin için ne kadar kıymetli olduğunu anlatırsınız. İnsanın insana şifa olmasının ardındaki sırrı, içimizdeki oyukları hiç kimsenin doldurmayacağını bilmenin hüznünü düşünürsünüz. Belki..
OyukVolkan Zamanoğlu · Metinlerarası Kitap · 202325 okunma