Gönderi

Aziz dostlarım… Konuşacak nefesim yok, Dilim taş kesildi, midem boşluktan kavruldu. Kamet getirin de namaza duralım; Belki açlığımızı gök doyurur, Belki susuzluğumuzu rahmet keser. Ama ey dostlar… Bebeklerin çığlığı göğe yükseliyor, Mezarlıklar beşik oldu onlara. Ölü çocukların üzerine kapanan anneler, Göğüslerinden süt değil, Gözlerinden kanlı gözyaşı akıtıyor. Kadınlar ekmek kuyruğunda değil artık, Kefen kuyruğunda bekliyor. Erkekler yiğitlikleriyle değil, Evlatlarının cansız bedenlerini taşıyan Titreyen kollarıyla anılıyor. Her sokakta bir ağıt, Her evde bir yas, Her taşın altında bir mazlumun nefesi var. Yetimlerin aç karnı değil, Boğazındaki düğüm konuşuyor artık.
Filistin
·
470 Gösterim
2 Yorum
Hepimiz kendimizden, bir ve beraber olmuş bir toplum olarak da birbirimizden sorumluyuz. Şiiriniz harç* misali gördüğüm Filistin misali olmuş... Kelimelerinizi her okuyan, derin manalarını hem kalbinde hem de aklında hisseder inşallah. *: https://1000kitap.com/gonderi/267522480
Hamza karci
Gönderi Sahibi
İnşaAllah hocam niyetim sadece zulmu duyurmak yani ordaki dostlarımıza bir şeyler yapmak ne yazıkki elimden sadece bu geliyor zulmu duyuracağım zulme sessiz kalmayacağım diyerek yola çıkdım gerekirse sesim kısılana kadar bağıracağım ama hiç susmayacağım..
Gayet güzel yazmışsınız. Allah razı olsun. Acizane 2 noktayı şu şekilde güncellerseniz nasıl olur? İlki; ... Her evde bir yas ... Malum ev flan kakmadı Gazze'de her yer harabe... Bu noktada "Her harabede bir yas " ya da Gazzeli kardeşlerimiz çadırlarda barınmak zorunda kaldıkları için "Her çadırda bir yas" şeklinde bir ifade betimlemeyi ve tarihi gerçeği daha net gözler önüne serebilir mi acaba? İkincisi ise, Kudüs yerine Gazze ismini kullanmak daha isabetli olur. Hoşgörü ve anlayışınız için teşekkür ederim.
Hamza karci
Gönderi Sahibi
Teşşekkürler Allah sizden de razı olsun evet değindiğiniz iki noktada önemli gerçekden de gazzede ne yazıkki bina kalmadı aziz dostlarımız çadırlarda sefalet içerisinde açlıkla boğuşarak yaşama yaşatma çabasındalar düzeltmeye çalışacağım bilgi ve ilham verdiğiniz için teşekkürler
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.