2025 27. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 02:28
Bu kitabı okumak için o kadar hevesliydim ki anlatamam. Futbolu çok seven ve dönem dönem bazı futbolculara sevdalanmış biri olarak konusu tam benlikti. Beklentim de yüksekti. Ve Mariana Zapata beklentimi karşılamayı başardı. Tabii ki başardı. Kitapta en çok Sal'ın tepkilerinin nasıl olacağını merak ediyordum. Yıllarca hayranı olduğu adamla çalışmaya başlamasına rağmen durumu çok iyi idare etmesiyle de kendisini takdir ettim. Hayal kırıklığı yaşadığı zamanlarda bile sakinliğini korudu, patladığı zamanlarda hep haklıydı. Gerektiği yerde gerekli tepkileri vererek harika bir denge kurdu. Saatlerce olgunluğunu övebilirim ama yeterli olmaz sanırım. Sadece Kulti ile olan ilişkisinde değil, genel olarak da çok sevdim Sal'ı. Kulti'ye ise başlarda hiç ısınamadım. Yani böyle nemrut ve gizemli takılan karakterleri havalı bulduğum zamanlar da oldu ama artık geçti o günler çok şükür. Öyle olunca hiç çekemedim o hallerini. Fakat sonradan kalbimi öyle böyle kazanmadı. Müthiş bir gelişim gösterdi, en azından Sal ile olan ilişkisinde. Hakkında biraz daha şey öğrenememek tek üzüntüm oldu. İkilinin ilişkisini okumaksa gerçekte iki insanın yavaş yavaş kurduğu bir arkadaşlığı izlemek gibiydi. Çok geçti bana. Yazarın tarzı zaten sakin ve yavaş ilerlemek ama bunu bu kadar iyi yapmak herkesin harcı mı? Hiç sanmam. Hani başkası denese eh, yeter be diyeceğim olayları o kadar akıcı yazmıştı ki daha 400. sayfadayken bile kitap bitiyor diye üzülmeye başladım. Sıfırdan kurulan bir ilişki önce arkadaşlığa sonra da aşka ancak bu kadar güzel evrilebilirdi. Mest oldum. Her seferinde kalbime dokunanan ve uzunluğuna rağmen bitmemesi için uğraştığım kitaplar yazmak da biraz şov sanki Mariana Zapata. Ben de senin hayranınım işte.
KultiMariana Zapata · Nemesis Kitap · 2025112 okunma