8 Nisan 2025
Nemesis Kitap

Kulti
2025 31. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 19:25
Herkese Merhaba, Yine bir Mariana Zapata kitabı ile karşınızdayım. Kulti yazarın en merak ettiğim kitaplarında biriydi. Keşke merak ile kalsaymışım... Tamam yazar slow burn kraliçesi, kitabı yavaş yazmasında sorun yokta ... 590 sayfalık kitabın 570 sinde aşk yazarsan sorun var... kitap bir aşk romantiği değildir, arkadaşlık gibi hikaye … katagori secmek zor… Kitaba gelirsek; Kadınlar profesyonel futbol liginin başarılı oyuncularından Sal Casillas, çocukluğundan bu yana Reiner Kulti’ye hayrandır. Bir futbol efsanesi olan Kulti’nin, futbolu bırakıp kendi takımında yardımcı antrenör olarak görev yapacağını öğrendiğinde, geçmişin platonik aşkı yeniden hayatına girer. Ancak yıllardır hayalini kurduğu adam, Sal’in beklediğinden çok farklıdır. Kulti’nin sert ve mesafeli tavırları, genç kadının hem aklını hem de kalbini zorlar. Aralarındaki çekişme, yanlış anlamalar ve hırs, ilk başlarda büyük bir duvar gibi yükselir. Ancak zamanla, birbirlerinin iç dünyalarına dokunmaya cesaret ederler. Giderek derinleşen ilişkileri arkadaşlığa dönüşür. Peki ya bu, yalnızca bir başlangıçsa? Sal ve Kulti, futbol sahasında filizlenen bu dostluğu, aşkın sahasında büyük bir masala çevirmekten korksalar da kader, bu iki inatçı kalbi yıllar önce zaten birleştirmiştir. Belki de en zorlu mücadele, sadece aşkın kendisidir. Konuyu aynen yazdım , cünkü konun içindeki yarı şey kitapta yok... şöyle evet Sal kücüklüğünden beri Kulti’ye aşık daha doğrusu hayran diyelim... işte sonra yine futbolcu olan abisi ile bir şeyi olmuş kultinin ondan sonra onu sevmektek vazgcemiş he bide evlenmiş işte adam fılan falan... yazar kıtabın ismini kulti vermiş ama Kulti hakkında hiç bir şey öğrenmiyoruz, adam konuşmuyor bile, sadece varlığı var. Kaş çatmalarını bılıyoruz, kaslıymiş, yakışıklı olduğunuda öğrendik böyle
Romantik
2025 60. kitabı
Çiş, kaka, pırt :)))) şimdi bu ne alaka demeyin çok alaka, okuyunca anlarsınız.:) Sal ın tepkilerine o kadar çok güldüm ki, çok efsane bir karakterdin Salmonellacım.:) Her bir noktana, her bir virgülüne, her bir ünlemine bayıldım, bayıldım. Babasına ve aralarındaki ilişkinin güzelliğine de bayıldım. Normalde yaş farkı çok olan ilişkileri okumayı hiç sevmem ama bu ikiliyi okurken hiç rahatsızlık duymadım ve ilişkilerini çok sevdim yada ilişkisizliklerini.:) Belki Kultiyi sadece sonlara doğru sevmeye başladım desem daha doğru olur çünkü başlarda baya gıcığın ve kalasın önde gideniydi kendileri. Sal'a üstün sabır madalyası verilmeliydi. Neyse, yine normalde bir kitapta bu kadar çok iç ses okumak beni sıkardı ama Sal'ın iç yakarışlarına ve içsel hesap kitap ayarlarına çok bayıldım. Kitabın son kısmı hariç her yerine bayıldım ve okumaktan aşırı keyif aldım. O son kısımdaki smut sahnelerin saçmalığı çok can sıkıcıydı, fena can sıkıcıydı. Ve gerçekten ama gerçekten bu kitapta hiç böyle birşeye gerek yoktu, neden yani sadece neden demek istiyorum.... Son kısım olmasa kitaba kesin dokuz puan verirdim o kadar çok sevdim Sal ı okumayı. Muhteşem karakterli bir karakterdi kendileri.
Kitap Yorumu
2025 17. kitabı
Kulti'ye puanım 4,7/5.Başta Sal'i yaşına göre fazla çocuksu buldum ve Kulti'yi de işini yapmadığı için sorumsuz buldum.Ama sonra Sal'in karakteri çok güzel oturuyor.Kulti'ninki de anlam kazanıyor.Mariana'nın genelde kitapta çift yazımı başta birbirine gıcık olup sonra çok iyi bir dost olup-bunu kitabın çoğunda yazıyor- en son aşka yer veriyor.Ben arkadaştan aşka pek sevmem ama Mariana arkadaşlığı öyle güzel işliyor ki bayılıyorum. Aşk kısmının çok az geldiğini ve sonsözün daha uzun beklerdim,okurken duygulandım. Konusu futbolcu Sal'in ve çocukluk hayranı efsane futbolcu Kulti'nin onların takımının antrenörü olmasıyla başlıyor.Futbol sahnelerini genel olarak gerçekçi buldum güzeldi ama bir yerde Sal 2 kez sarı kart alsa-kırmızı kart almış sayılır oyundan çıkarılır- da oynamaya devam ediyor gibi yazılmış ya yazar ya da çevirmen hatası,hiç hoş bulmadım.Sal'in babasıyla ilişkisini çok sevdim,annesi ve kardeşleriyle ilişkisini de gerçekçi olmuş olsa da abisiyle ilişkisini daha çok görmek istesem de işi sebebiyle zordu.Umarım abisinin kitabı da vardır.Kadın sporcu okuduğum için mutluyum,yazarın en sevdiğim kitabı oldu.
2025 66. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 07:51
KULTİ Selam Spor romantizmi sevenler burada mı? Daha önce yazarın başka bir kitabını okuyup ( tüm yollar Rhodes'e çıkar) çok beğenmiştim. Bu kitabı da çıkınca inanılmaz heyecanlandım. Yazar genelde slow burn yazıyor. Aşkı yavaş yavaş veriyor. Bu kitapta tam olarak öyleydi. Huysuz erkek karakterimiz Kulti ile onun tam tersi kızımızın Sal'in hikayesini okuyoruz.. Sal Casillas, küçük yaşlardan itibaren tam tamına olanüstü golünü atıp takımını kurtardıktan sonra Reiner Kulti'ye büyük bir hayranlık duyuyordur. Şimdi ise kadınlar profosyonel fotbol liginin başarılı bir oyuncusudur. Fotbol efsanesi olan Kulti artık takımını bırakmıştır ve Sal'in takımında yardımcı antronör olarak görev almıştır. Gençlik yıllarından itibaren aşık olduğu ve hayalini kurduğu adam artık hayallerinin ötesinde bile ona hiç bu kadar yakın olmamıştır. Her gün yan yana olsalar da genç adam ona dönüp bir kere bile bakmamış hiç göz göze gelmemiştir. Genç kadına karşı oldukca mesafelidir. Başlar başlamaz Sal'i çok sevdim. Erkeklerin fazlaca olduğu bir alanda kendini bu denli göstermesi, başarısı ve güçlü oluşu çok güzeldi. Kulti, sertliği huysuz ve az konuşan biri ama aslında öyle mi? Önce arkadaşlık sonra gelişen ilişkileri güzeldi. Ama dediğim gibi okuyan bu kitapta hemen aşk beklemesin. Yazarın ilerleyişi yavaş oluyor. Güzel tatlı bir hikaye okumak isterseniz spor romantizm dalında okuyabileceğiniz bir kitap. "Yapabilirdim. Reiner Kulti'yle aynı odada durabilirdim. Bir sürü televizyon kanalının önünde, ilk defa ondan birkaç sandalye ötede oturabilirdim. Dert değildi. "
2025 106. kitabı
Merhabalarr<3 Ağustos ayında doğru düzgün kitap okuyamadığım için uzun zamandır okumadığım bir yazar okumak istedim ve Mariana Zapata'nın Kulti kitabına başladım. Sal çocukluğundan beri futbolcu Kulti'ye hayran ve futbolu bıraktıktan sonra oynadığı kadınlar futbolunda antrenör olarak çalışmaya başlayacağını duyunca çok heyecanlıyor ama Kulti hiç de beklediği gibi bir değil. Soğuk ve mesafeli olan Kulti, Sal'ı başta hayal kırıklığına uğratsa bile kızımız çok inatçı olduğu için Kulti'nin onu görmezden gelmesini umursamadan Kulti'ye zeytin dalı uzatmaya devam ediyor ta ki Kulti, Sal'ın babasına saygısızlık yapana kadar. Kitabın konusu kısaca bu. Başta okurken kitabın içine girmekte zorluk yaşadım ama okudukça kitap aktı gitti. Kulti'nin baştaki tavırlarına çok sinir oldum. Kaba, umursamaz, egolu bir karakterdi ve Sal'a bazı davranışları beni sinir etse bile sonrasında sevdiğim bir haline geldi. Sal ise Kulti'nin tam tersi bir karakterdi. Nazik, merhametli ve yardımsever biri. İkisinin bu zıtlıklarına rağmen aralarında gelişmeye başlayan arkadaşlığı okurken keyif aldım. Özellikle maç yaptıkları sahneyi okurken cjidjdjfjd • kitap slow burn tarzında ilerliyor. Aralarında hemen bir şey gelişmesini beklemeyin çünkü son sayfalara kadar asla aralarında bir şey olmuyor. Daha çok iyi iki arkadaşın hikayesini okuyoruz gibi. Yazarın akıcı ve kendini okutan bir kalemi var karakterleri de sevdim özellikle Sal'ın babasının Kulti'ye olan hayranlığını okumak eğlenceliydi jcisjxjdj ama maalesef bir ama var. 590 sayfa falan yazılmış bu kitap ve biz bir kere bile Kulti'nin ağzından bir sahne okumuyoruz. Kulti'nin hayatında skandal olan şeyler olmuş ama derinlerde neler olmuş asla bilemiyoruz. Kulti ve Sal'ın abisi yıllar önce bir olay yaşamış ben bununla ilgili bir araya gelmelerini
# spoiler olabilir #
2025 81. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 00:00
kadın ligi futbolcularından sal, çocukluğundan beri hayranı olduğu reiner kulti takımlarının yardımcı antrenörü olduğunda tüm iradesiyle geçmiş aşkına sahip olmaya çalışır. kulti'ye karşı hayal ettiği ne varsa tam tersi çıkarken genç kadın bir anda kendini kulti'nin hayatına dahil olarak bulur. daha önce başka bir kitabını okuyup yazım tarzına hayran olduğum yazar maalesef beni bu sefer hayal kırıklığına uğrattı. yani o kadar çok sevmediğim şey oldu ki kitap boyunca... öncelikle kulti... yani karakter olarak soğuk biri gibi yazılmaya çalışılmış fakat onun yerine sorunlu biri gibi olmuş. 40 yaşında fakat ergen gibi konuşmaları, davranmaları ve tavır almaları beni cringe komalarına soktu resmen. hayattaki tüm kahrını, nazını ve gel git aklını çekebilecek birini bulup ona yaslanmış da o yüzden sal'e yaklaşmış gibi hissettim. dolayısıyla aşkları asla bana geçmedi. sal... bir daha çorap ve kaka kelimesi görmek istemiyorum. gınalar geldi, buhranlar geçirdim. finale yakın ve finalden oluşan o 3-4 bölüm hariç ne aşk ne yakınlaşma okuyabildik zaten ona hiç değinmiyorum bile. slow burn olacakken hiç bir burn olamamış o kısımlar. arkadaşız diye diye gezdiniz aşkınız bir filizlenseydi de geçseydi o aşk bize. sondaki mektup olayı ve kulti'nin takıma gelme nedeni kısmı inanılmaz zorlamaydı. romantizmi desteklemek için fazladan eklenmiş gibi tuhaf duruyordu kurguda. ben beğenmedim, seveni vardır. keyifli okumalar
2025 27. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 02:28
Bu kitabı okumak için o kadar hevesliydim ki anlatamam. Futbolu çok seven ve dönem dönem bazı futbolculara sevdalanmış biri olarak konusu tam benlikti. Beklentim de yüksekti. Ve Mariana Zapata beklentimi karşılamayı başardı. Tabii ki başardı. Kitapta en çok Sal'ın tepkilerinin nasıl olacağını merak ediyordum. Yıllarca hayranı olduğu adamla çalışmaya başlamasına rağmen durumu çok iyi idare etmesiyle de kendisini takdir ettim. Hayal kırıklığı yaşadığı zamanlarda bile sakinliğini korudu, patladığı zamanlarda hep haklıydı. Gerektiği yerde gerekli tepkileri vererek harika bir denge kurdu. Saatlerce olgunluğunu övebilirim ama yeterli olmaz sanırım. Sadece Kulti ile olan ilişkisinde değil, genel olarak da çok sevdim Sal'ı. Kulti'ye ise başlarda hiç ısınamadım. Yani böyle nemrut ve gizemli takılan karakterleri havalı bulduğum zamanlar da oldu ama artık geçti o günler çok şükür. Öyle olunca hiç çekemedim o hallerini. Fakat sonradan kalbimi öyle böyle kazanmadı. Müthiş bir gelişim gösterdi, en azından Sal ile olan ilişkisinde. Hakkında biraz daha şey öğrenememek tek üzüntüm oldu. İkilinin ilişkisini okumaksa gerçekte iki insanın yavaş yavaş kurduğu bir arkadaşlığı izlemek gibiydi. Çok geçti bana. Yazarın tarzı zaten sakin ve yavaş ilerlemek ama bunu bu kadar iyi yapmak herkesin harcı mı? Hiç sanmam. Hani başkası denese eh, yeter be diyeceğim olayları o kadar akıcı yazmıştı ki daha 400. sayfadayken bile kitap bitiyor diye üzülmeye başladım. Sıfırdan kurulan bir ilişki önce arkadaşlığa sonra da aşka ancak bu kadar güzel evrilebilirdi. Mest oldum. Her seferinde kalbime dokunanan ve uzunluğuna rağmen bitmemesi için uğraştığım kitaplar yazmak da biraz şov sanki Mariana Zapata. Ben de senin hayranınım işte.
KultiMariana Zapata · Nemesis Kitap · 2025112 okunma
Bu yazar slow burn yazmayı çok iyi biliyor.
2025 18. kitabı
Ben romantik kurgu okurken hızlı kavuşmalar, hızlı ayrılıklar ve toxic barışma süreçlerini okumayı sevmem. Sizler de sevmiyorsanız bu yazar tam size göre. Tam anlamıyla yavaş ama sağlam gelişen bir ilişkinin temelini okuyoruz. Konsept olarak sporcu kurgusu, huysuz & günışığı slowburn ve sevimli aile ilişkilerini seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ana erkek karakterimiz huysuz olmanın hakkını veren suratsız bir Alman, futbol efsanesi. Ana kadın karakterimiz ise yükselmekte olan bir kadın futbolcu ve düşünce tarzı hem hoş hem de komikti. Sondaki itiraf sahnesi ise tamamen bence okumayı değer kılıyordu. Sadece kitabın sonunda gelecekten birkaç sayfacık daha okuyabilseydik daha hoş olurdu. Kesinlikle tavsiye ederim. ️ Kulti Mariana Zapata
2025 110. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 00:00
Şimdiye kadar okuduğunuz tüm #slowburn hikayeleri unutun. Listenin başı bu kitaptır. Yahu baştan çok sevdim. Anam nasıl güzel hikaye diyerek çevirdim sayfaları. Lakin çiftin kavuşması son 20 sayfaya kalınca. Sinirlendim. Azıcık yanyana okumak istediğim çifti okuyamadan kitap bitti gibi geldi. Bak yine sinirlendim. Normalde de #slowburn hikayelere düşkün biri değilim. Ancak böyle güzel bir çifti bu kadar az okumak bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Karakterler çok iyi. Konu çok iyi. İnce detaylar çok iyi. Şahane bir kadın karakter ve huysuz bir erkek karakter. Tamam bu da olur.. Peki ya aşk? Arkadaşız. Tamam kral en çok siz arkadaşsınız! Siz bana bakmayın. Ben çifte bayıldığım ve az okdugum için çirkeflik çıkarıyorum. Sal kızım sana bayıldım! Güçlü yanına. Erkeklerin daha önplanda olduğu bir alanda bu kadar başarılı olmana bayıldım! Profesyonel futbolcu.. Kızım sen mükemmelsin. Reiner Kulti bir diğer ismi Kral, Alman.. Daha niceleri. Adam bir efsane ve aynı zamanda Sal'ın gençlik aşkı ve futbolu seçme sebeplerinden biri. Bir anda yardımcı antrenörü olursa..Ah bi de üstüne bu huysuz adamın çok yalnız olduğunu fark edip arkadaşlık ederse ne olur dersiniz? Bana göre Sal ve babası kitabın favori karakteriydi. Sal ve Kulti'nin birbirlerine taktıkları takma isimler çok eğlenceliydi. Kulti ve Sal hayranlığı, kızımızın bazı noktalarda kaybolan özgüveni çok güzel işlenmişti. Aralarındaki çekim kitap dışına sızarken ben küçücük bir temas için geberme noktasına gelmiştim. Gerçi bir tek ben değil, kendi deyimiyle Kulti de ölmek üzereydi. O kadar uzun uzun futbol ve bu camia karmaşasını yazmasını sevdim ama gerek var mıydı? Emin olamıyorum. Bir yerden sonra kurban olam sevgili olun artık demeye başladım. Sebepleri açıklansa da benim aşka aşık yüreğim kabullenmedi. Beni bu
2024 Okuma Raporları
2020 66. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2020 00:00
“Ne yaparsan yap insanlar seni yargılayacak, Sal. Ne söylediklerini dinleme çünkü günün sonunda, seçimlerinle ve onların seni nereye götürdüğüyle yaşamak zorunda olan sensin. Başka kimse senin hayatını senin için yaşamayacak." Okuduğum tüm harika incelemelere ve göğe çıkan beklentime rağmen bu kitap için hiç hazır değilmişim. Seveceğime tamamen emindim ama düşündüğümün de ötesindeydi. Şu an tam olarak 6 yaşımdan beri efsanevi futbol oyuncusu Reiner Kulti'nin hayranıymışım gibi hissediyorum. Ve Sal! Bu kitap için ondan daha iyi bir kadın karakter düşünemiyorum. Her şeyiyle mükemmeldi. Sal'ın maçı olsa da izlesem şeklinde bir boşluktayım. Sal Casillas ve Reiner Kulti artık en en en sevdiğim çiftlerden. Kulti de tüm zamanların en sevdiğim kitapları listesinde yerini aldı. Mariana Hanım bu listeye daha kaç kitap sokacak acaba? "Önemli olan bu. Sen benim hediyemsin, benim ikinci şansım ve sana da hayaline de değer vereceğim. İkinizi de koruyacağım."
KultiMariana Zapata · Mariana Zapata · 2015112 okunma