HEMDEM ‘ Bir ’ / Aslıhan Güngör
Merhabalar
Bugün çok uzun zaman ellerime almak için beklediğim o serinin ilk kitabıyla geldim Hala ilk günkü gibi konuya hakim olsam da yeniden okumak ve onların hayatına dahil olmak bambaşka bir hisSizlerde askeri kurgu, güçlü kadın karakter ve aksiyonla donatılmış güvene dayalı aşk hikayelerini okumayı seviyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum
#kitabınkonusu
Nazenin Tuna, asker kökenli bir baba ile büyümüş, idealist ve güçlü bir kadındır. Ailesinin isteksiz oluşuna rağmen yeni görevi için uzak bir sınır ili olan Akdağ’a vali olarak atanır. Eski vali bir suikaste kurban gitmiştir ve ilde yolsuzluk kol gezmektedir. Şehre varır varmaz, beklenmedik bir suikast girişimine maruz kalır; tam o sırada orada olan Pençe Timi’nden Binbaşı Metehan Kılıçarslan’ın müdahalesiyle kurtulur. Ardından bölgedeki güvenliği sağlamak, kabile liderleriyle diplomasi yürütmek ve halkın gönlünü fethetmek için birlikte çalışmaya başlarlar.
Binbaşı Metehan Kılıçarslan, babasının izinden giden mesleğine aşık bir askerdir. Suskunluğu ve güzel kalbi ile bilinen bir adamdır. Görevden döndüğünde kısa süredir birlikte olduğu kadından ayrılmıştır. Evin eksiklerini almak için dışarı çıktığında ise siyah bir Passat’a ateş edilmesi ile hemen silahını çıkararak olaya müdahil olmuş araçtan çıkan kadına sorduğu soruya alamadığı cevap ile sinirlenerek ters kelepçe yapmaya kalkmıştır. Lakin beklemediği anda suratına atılan kafa ile şok olmuştur. Beraberinde gelen timi ve albay ile birlikte öğrendiği gerçekler yeni bir şok yaşatırken tüm bunlar kaderini yeniden şekillendirecekti.
Tehditler, entrikalar, aralarındaki profesyonel iş birliği, zaman içinde derin bir güvene ve “bir can” olmayı vaat eden aşka dönüşür.
#kitapyorumum
Bu serinin basılmasını o kadar uzun süre bekledim ki iki kere okumadan paylaşmak içime sinmeyecektiAslıhan’ın kalemini kurgularını ve karakterlerini çok seviyorumVe daima iz bırakan olaylara ve diyaloglara şahitlik ediyor oluşum benim için unutulmaz oluyor. Aslıhan, kullandığı samimi dil ve yaptığı betimlemeler ise okuru hikayenin içine çekerek her satırı soluksuz okumamızı sağlıyor
Yazar Nazenin’i hem kırılgan hem de azimli yanlarını manik çerçevesi içerisinde bizlere sunuyor. Erkeklerin baskısı altında sıkışmayan güçlü bir kadın figür ve askeri, politik alanlarda kendi ayakları üzerinde durmayı layıkıyla başarıyor
Metehan ise soğukkanlı, disiplinli ama Nazenin’e karşı yumuşak ve destekleyici bir kimlikti. Aralarındaki kimya, ilk anda alevlenmeyip zamanla güçlenerek bizlerde hem gergin, hem de romantik bir etki bırakıyor
Kurgunun getirisi ile askeri prosedürler, bölgesel siyaset ve toplumsal cinsiyet temaları bir arada işlenmişti. Her bir betimle ile tehlike duygusu başarıyla verilirken, ikilinin yakınlaşmaları ve diyalogları hikâyeye derinlik katıyordu
Zaman zaman tempo biraz yavaşlasa da kitabın sonunda gelen mesaj tüm mutluluklarına gölge düşürmüştü. İkinci kitap bomba gibi gelecek o yüzden hemen alıp okuyun isterim