Yeraltı
2025 3. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2025 14:42
Kasvete, tabulara, derde ve evrensel kötülere sürüklüyor Hakan Günday. Eğer bir yazar olmasaydı seri katil olurdu. Belki şimdi de öyledir. Karakterler melankolik, fetişist, şiddet yanlısı, depresif, alkolik, pesimist, narsist, kanunsuz ve anarşistler. Günday’ı siz düşünün. Akış önce Kayradan sonra Kinyastan olayları dinlemek üzerine kurulu. Kayra: Uzun siyah saçlı, çirkin, birkaç dil bilen, david bowie hastası, seviştiği kadınları döven, melek gibi bir ailesi olan ve onları bırakan, işe gitmenin insanlık dışı olduğunu savunan ve zihinsel ölümüm dediği saçmalığın peşinden koşan bir avare Kinyas: Yakışıklı, birkaç dil bilen, görece kayradan daha insan, ama yine de şerefsizin teki olan, ailesi mutlu görünen ama mutsuz olan, gemi yolculuğunda sıtma olan bir karakter. Bi ara ilgimi oynadıkları bir oyun çekmişti. Kinyas ve kayra oynamak! Bu bir oyun. Sırayla tek bir kelime söylüyorlar. Söylenen kelime diğer kelime ile bağlantılı olmalı. Eğer biri, diğerinin kelimeyi neden söylediğini bilirse oyunu kazanıyor. İlgi çekici. Açıkçası bu eser Yeraltı edebiyatına dair ilk deneyimimdi ve son olacak. Saf realiteden beslenen benim gibi biri için zihinsel ölümün yaratılabildiği bir evren zarardır. Beisin ta kendisidir. Kalsın arkadaşlar.
Yeraltı Edebiyatı
Kinyas ve KayraHakan Günday · Doğan Kitap · 202535,3bin okunma