Çıkmazdaysa yüreğiniz, hikayemi dikkatli okuyun. Belkide bu sizin hikayeniz..
Sizlere uzun zaman etkisinden çıkmayacağım Ellen Marie Wıseman'ın Ardımda Kalanlar kitabıyla merhabalar diyorum..
OKU-YORUM KULÜBÜ olarak birlikte okuduk. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Yaşanmış bir hayat hikayesini muhteşem şekilde kurgulamış.
Clara ve İsabella'nın farklı dönemlerdeki hayat hikayelerini bulacaksınız kitapta. Willard Akıl Hastanesi'nde Clara Elizabeth Cartwright'e yapılan muamele beni aşırı sinirlendirdi. Hastalar akıllı çalışanlar deliydi sanki..
Anne-Baba olmak çocuğu dünyaya getirmekle olmuyor, bir anne baba nasıl bu kadar zalim olabiliyor ( Clara için ), bir baba nasıl bu kadar şeref yoksunu olabiliyor ( İsabella için )..
Çalınan hayatlar.. Bu dünyaya hepimiz bir kere geldik. Bu bizim hayatımız, bir insana yapılacak en büyük suç onun istemediği bir hayatı ona diretip, hayatını çalmak..
Gönülden tavsiye ederim. Ben çok beğendim.
Kitaba notum 10/10
Bilmiyorum ama farklı işte. Hayvanlar masum yaratıklar. İnsanlar.. şey, onlar masum değiller..
Sirke yerine balla daha fazla sinek yakalayabilir sin..
Aklıma sorarsan emin değilim. Ama yüreğimi hemen anladı..
İhanetin en ağırını en yakınlarımdan gördüm..
Ve artık aklım yerinde mi bilmiyorum ama yüreğimin hâlâ aklı başında..
#ardımdakalanlar #ellenmariewiseman #arkadyayayınları #kitaplarındünyası #beyceli #mehmetaçar #okudumbitti #tavsiyekitap