Korkusu olmayanın cesareti de olmazmış.
2025 48. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 21:02
Marissa Meyer en sevdiğim yazarlardan biri olduğu için kitabı seveceğimi biliyordum ama bu kadar seveceğimi hiç düşünmemiştim. Bu kitapla birlikte fantastik -bilim kurgu karışımı kitapları ne kadar sevdiğimi ve okumayı da çok özlediğimin farkına vardım. Yazarın dili gelişmişti, ay günlüklerinden daha iyiydi bence yazım dili fakat dex çevirmenleri sağolsun çok belirgin bir fark göremiyoruz. Karakterlerden bahsetmek istiyorum direkt olarak çünkü hepsi harikaydı tek kelimeyle. Özellikle Oscar ve Ruby'ye bayıldım. Onların geçtiği her sayfayı falan postitlemiş olabilirim. Atışmaları, şapşapllıkları falan çok güzeldi, onları şimdiden özlediğimden bir an önce devam kitabına başlamak istiyorum. Ve her marissa meyer kitabında olduğu gibi bunda da karakter çeşitliliği vardı, sıradan ana karakterler değillerdi. Mesela ana karakter Adrian gözlük kullanıyor, oscar kemik erimesi hastalığı yüzünden bastonlu vs. vs. yazar bence topluma yönde veriyor yazdıklarıyla, böyle bireylerinde varlığını kabullenmlerini sağlıyor. Nova iyi yazılmış bir ana karakterdi. Anarşistlerden olmasına rağmen tamamen kötü diyemeyiz bence kendisine, çünkü iki tarafında haksız olduğunu biliyor ve dâhiler hakkındaki düşüncelerine çok katılıyorum. Nova'nın dediği gibi süperkahramanlar olduğu için insanlar hep onları bekliyor ve kendi işlerini halledemiyorlar Nova da bu yüzden "eğer onlar olmasaydı ailem hâlâ yaşardı" kafasında. Başta muhaliflere olan nefretiçok basit gibi gözükse de, yazar altını çok güzel doldurmuş. (Boşuna hayran değilim bu kadına) Adrian'a karşı çok nötrüm şu an. Yani o kadar zihni çalışan insan nasıl olur da hâlâ daha Nova'nın Kâbus olduğunu anlayamaz?!! SPOILER!!! Yani Ingrid onun işini hallettim dediğinde Nova da hâlâ daha ortalıkta yoksa, Nova Kâbus olamaz mı sence??? SPOILER BİTTİ!!! Adrianlar da genetik bu sanırım neyse. Olay örgüsü, karakterler, evren müthişti. Bir an önce devam etmek istiyorum seriye. Eğer marvel dc gibi evrenleri seviyorsanız bu kitaba da bayılırsınız bence. Son olarak bir şeyden daha bahsetmek istiyorum ama spoiler içerir kitabı okumadıysanız atlayın!! Ben bu kitapta kimliklerini öğrenirler sanmıştım sanırım ikinci kitabın sonunda kimlikleri ortaya çıkacak.
MuhaliflerMarissa Meyer · Dex Yayınları · 2023525 okunma
SPOİLER Anarşinin ası fobi değil ki BEN Mİ BİR ŞEYİ KAÇIRDIM (sadece ilk kitabı okudum)
Rümeysa BALÇIN demeseydin seri boyu böyle sanacaktım ben sağol 😭💘
Ellerine sağlık🤍. Ben de başlamak istiyorum seriye hatta kısaca tüm marissa meyer kitaplarına başlamak istiyorum desek daha doğru olur🫠
filepenyez ✯
Teşekkür ederimmm 🫶🏻 bende aynı şekil, keşke yazarın tüm kitaplarını çevirseler Türkçe'ye mümkünse artemis yayınlarından 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Çok güzel yazmışsın. Ben de bu ay bu serinin 2.kitabını okumayı düşünüyorum
filepenyez ✯
Keyifli okumalar sana da şimdiden 🫶🏻
Kaydettim okudugumda kitabi incelemeye bakicam💗😽
Bekliyor olacağım 🤸🏻‍♀️✊🏻