Mutlu Olma Sanatı
2025 13. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 20:42
Mutsuzluğun psikanalizlerini ve mutlu olmanın çözüm ve önerileri hakkında Bertrand Russel’ın tavsiyelerini içeren bir kitap “MUTLU OLMA SANATI”. Benim kitapta en çok dikkatimi çeken analiz “çekememezlik”(kıyaslama) duygusu oldu. Hepimize içinde var olan az ya da çok bilinçli veya bilinçsiz bazen kabul etmekte zorlandığınız bazen de en masum duyguların içinde beliren o duygu. Öyle ki hayatın her anında yazanın ele aldığı kişiler, sebepler ve sonuçlar sorgulandığında dünyadaki bütün kaosun, savaşın, sosyolojik sorunların hemen hemen bir çok anlaşmazlıkların altında yatan duygu olduğunu sanıyorum. Dünyanın varoluşuna inandığımız ilk insanın yaratılışı kavramının temelinde de aslında bu duygu yatıyor. Belki de toplumsal olarak mutlu olabilmemiz için üzerine en çok düşmemiz ve üstesinden gelmemiz gereken duygu olabilir. Çekememezlik, hırs ,rekabet ve hükmetme arzusu kargaşa ve mutsuzluk .Bunu en azından ben böyle tanımlıyorum. Sonuç olarak yazanın verdiği tavsiyeler dikkate alındığında ve hayata geçirildiğinde hayatı daha yaşanabilir hale getirecek önerilerin olduğunu düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
Mutlu Olma SanatıBertrand Russell · Say Yayınları · 20135,1bin okunma