, bir kitap okudu
2025 45. kitabı
Kendare Blake
2/10 · 1 okunma
kikapú
bu kitabı okuyasim o kadar gelmiyor ki... seriyi bitirmek ve gerçekten nereye bağlanacağını görmek için okumak istiyorum sadece ama ikinci kitaptan dolayı yazara çok kızgınım ve yazı dili beni sıktı maalesef. merak uyandırmaya çalışıp dümdüz sahne kesmek dışında bir şey yapmıyormuş gibi hissediyorum. 💆🏻‍♀️ ilk kitabı okuduğum zamana geri gitmek istiyorum, HEMEN.
kikapú
3 seri boyunca olay yarattı, karakter ekleyip çıkardı ve son 30 sayfada çözmeyi planlıyor. gerçekten berbat bir planlama, başıma ağrılar girdi sinirden.
kikapú
odysseus'u o kadar kötü işliyor ki, bazen gerçekten kitabi yok etmek istiyorum. şu batırdığı kurguyu nasil toplayacağını merak ettiğim okuyorum sadece. (bir de ingilizce olduğu için??? uzun zamandır rusça dışında hiçbir dile odaklanamadım.)
kikapú
karakter gelişimi bir yazarın en dikkat etmesi gereken şey. karakter, başına gelenlerin etkisi ve zamanla değişir. düşünceleri, yaptıkları, hatta hissettikleri bile buna göre evrilir. hayal gücü kısıtlı kalan, kurguyu ilerletemeyen, ne yapacağını bilemeyen yazarların ilk yaptıkları karakterlere zarar vermek oluyor ne yazık ki. korkunç bir cassandra okuyorum, keske kurguyu elinde tutabilseydi.
kikapú
birinci kitaptan beri her şey moiralar yüzünden bu halde sanıyordum. ikinci kitabın sonunda aslinda öyle olmadığına dair bir ters köşe vardı. şimdi ise (bu kitabin başında) en başından beri doğru seyi anladığımı fark ettim. yani ikinci kitaptaki ters köşe, sadece şaşırtmak içinmiş. bu seri o kadar zaman kaybı ki... cidden bazen kendime acıyorum.
kikapú
BU KADAR GÜZEL BİR KURGUYU NASIL HEKTOR AKHİLLEUS MESELESİ YAPTIN YA 💆🏻‍♀️ NASIL 💆🏻‍♀️ cassandranın hikayesini okumak yerine YİNE truva dinliyoruz, ben bıktım dostlarım ☝🏻
kikapú
kitapta ennn güzel ters köşe sadece olymposluların öldürülebilmeleri olurdu bu arada... harika bir ters köşe olurdu, titanların ve hatta yaratılıştaki ilk tanrıların düzen için yaptıkları bir şey olduğunu bilirdik. hayal gücü eksikliği bir yazarın ennnn büyük laneti ne yazık ki.