2025 340. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2025 00:00
"ANNE" "Dünyada hayalet gibi hareket ediyor, hiç kimseyle konuşmuyor, buluşmuyorum. Sanki ayın karanlık yüzünde, ışığın ulaşamadığı tarafındayım. Artık geri dönüş yok. Önümde sadece ileriye doğru giden bir yol var ve ben gerçeği bulana kadar ilerlemeye devam edeceğim." Cinayetle suçlandınız, hüküm giydiniz… Özgürlüğünüz elinizden alındı, yıllarca kendinizi savunmaya çalıştınız ama kimseye derdinizi anlatamadınız. Ve bir gün serbest kaldınız. Peki ya geride bıraktığınız sevdikleriniz? Onlarla yüzleşmeye cesaret edebilir miydiniz? Haksız yere suçlanan ve ceza alan Heather’ın hikâyesi, görünüşte sıradan bir geceyle başlıyor. Ancak hiç kimsenin öngöremeyeceği bir kabusa dönüşerek, o gecenin sabahında hayatını tamamen değiştirecek bir hâle bürünüyor. Olayların şok edici gelişimi, Heather’ı çok değer verdiği ailesinden kopararak amansız bir adalet ve temize çıkma arayışına sürüklüyor bizleri. On yıl önce, sıradan bir gecede çocuklarını uykuya yatıran Heather, kocasının eve dönüşünü beklerken hayatının en büyük kabusuna uyanıyor. Sabah olduğunda, kocasının öldürüldüğü haberiyle sarsılıyor ve hiç beklemediği bir suçlamayla karşılaşıyor: katil olmak. Masum olduğunu bilmesine rağmen yargının sert duvarları arasında suçlu bulunuyor, yıllarını cezaevinde geçiriyor. Çocuklarından, hayatından, özgürlüğünden koparılan Heather için tek bir umut var: bir gün gerçeğin ortaya çıkması. Asılsız suçlamalar karşısında yaşadığı güçsüzlük, onun için hayatı altüst eden bir deneyim olurken, sisteme karşı mücadele etme kararlılığını da artırıyor. Heather’ın yanında ona destek olan insanlar elbette ki vardı; bu sayede cezasının yarısını çektikten sonra şartlı tahliye ile özgürlüğüne kavuşabilecek. Ve şimdi… Artık özgür. Ama özgürlük, Heather için yeni bir sınav demek. Çünkü kendi cenaze törenine gizlice katıldığında, yas tutan oğullarını gölgeler arasından izliyor. Onlara yaklaşamıyor, “Ben buradayım” diyemiyor. Tek bildiği, onları geri kazanmak için her şeyi yapacağı… Aradan geçen on yılın ardından Heather, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyordu. Ancak serbest bırakıldıktan sonra oğullarının affını kazanmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak için kocasının katilinin peşine düşüyor ve ipuçlarını toplamaya başlıyor. Peki, oğulları annelerini affedebilecek mi? Heather gerçekten masumiyetini kanıtlayabilecek mi? Ve asıl katil kim? Sırların gömülü olduğu, gerilimin soluk aldırmadığı bu hikâye; bir annenin adalet ve sevgi için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. Bu hikâyede güven, ihanet ve sırlar birbirine karışır. Kim dürüst, kim yalancı, kim satılık soruları sayfa sayfa ortaya çıkar. Heather’ın yanında olan gazeteci Owen Tanner, onun gizli destekçisi ve birlikte yıllara mal olmuş bu cinayet senaryosunu ifşa etmeye çalışırlar. Ancak yol kolay değildir; gizlilik, strateji ve büyük bir mücadele gerekmektedir. Heather’ın hikâyesi, okuyucuya aileyi ve varlığını korumak için nelerden feragat edilebileceğini ve ne kadar ileri gidilebileceğini düşündürüyor. Bu kitabı okurken hem bir annenin sonsuz sevgisini hem de adalet mücadelesinin zorluklarını derinden hissediyoruz. Heather’ın hikâyesi sadece bir suç ve masumiyet mücadelesi değildir; bir annenin, ailesini korumak için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren güçlü bir fedakârlık öyküsüdür. Kendi annesi, demans ve yaşlılık tehdidine rağmen, kızının özgürlüğüne kavuştuğunda karşılaşabileceği zorlukları hesaplamış, her zaman ona inanmış ve gurur duymuştur. Polisiye-gerilim türünü sevenlerin mutlaka okuması gereken bir roman. Eğer bir annenin adalet mücadelesini ve ailesi için verdiği savaşı merak ediyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. Kitapla Kalın.
AnneT. M. Logan · The Kitap · 2025251 okunma