Birdenbire
2025 31. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2025 18:19
Hayatın en içinden olup okurken çoğu hikayenin sonunda gözlerimi dolduran Hilal Selvi 'nin ilk kitabı Birdenbire bu yaz okuduğum unutamayacağım kitaplardan biri oldu. Akıcı, anlaşılır dil, temiz uslup okunmayı o kadar kolaylaştırıyor ki tek oturuşta bitirebildim; hiç ama hiç sıkılmadım aksine bitmesin istedim. İçinde 10 adet öykü var ve hepsi o kadar özeldi ki biraz onlardan bahsetmek istiyorum. Aşağısı bolca spoi içerecek. BEBEK adlı öyküde geçim sıkıntısını dibine kadar yaşarken bir de bebeğe bakmanın zorluklarını SEÇİM'de Sakine ve Celal Jaguar çiftinin evliliklerindeki kadın otoritesini TOROS'da Almanya'da çalışan iki yılda belki görebildiği babasını özlemle köyünde bekleyen minik çocuğun babasızlığını, geldikten sonrası için tüm hayallerinin, heveslenmelerinin kursağında kalışını HASTANE'de yaşamın hızla geçip keşkelerin varlığını, doğum ile ölüm arasındaki o ince çizgiyi, bir yaşlının aslında bir bebekten çok da farklı olmadığını EKMEK'de hayatı, 'akşam kocam ne yiyecek, çocuklarım ne giyecek' diye düşünmekten kendini hiç düşünmemiş bir anneyi TEKLİF'te tam hayatını düzene koyduğu sıralarda sevdiği kıza açılmayı planlarken onun çoktan patronunun oğluyla evleneceği haberini alan adamı PARK'ta daha önce 3 kez karnındaki bebeği ölü doğurup parkta imrenerek sohbet ettiği pespembe giyinmiş minik kızın babasının, kendi çocukluk aşkı olduğunu öğrenen kadını TERMİNAL'de evliliğindeki sevgisizlikten bunalıp internette tanıştığı adam için evini terk etmeyi göze alıp sonrasında vazgeçen kadını TRAKTÖR'de geçmişi, anıları, vefayı Ve son öykü olan YETER'de ise yine ne çocukluğunu ne gençliğini yaşayamamış bir kadının ev içindeki bıkmışlığını, çocuklarıyla iletişiminin kopukluğunu okuyoruz. TOROS ve PARK öykülerinde tüylerim diken diken oldu. SEÇİM ise favorim diyebilirim. Çoğu öyküde ya annemi benzettim ya babamı ya da anneannemi, o kadar hayatın içinden, hepsinin verdiği haz bambaşka. Yazar kitabın arkasında, 'Hayal kurmaktan ve mutlu sonlara inanmaktan vazgeçmeyenlere...' diyor, kesinlikle katılıyorum. Hepimizin kütüphanesinde olması gereken bu kitabı herkese öneriyorum. Keyifli okumalar diliyorum. Birdenbire Hilal Selvi
BirdenbireHilal Selvi · Küsurat Yayınları · 202291 okunma