•Merhaba Arkadaşlar
Fihrist Kitap yayınevinden okuduğum bir başka klasik ile geldim. Femei (Kadınlar) anlamına gelmektedir...
•Dört bölümden oluşan eserde yaşananlar kitabın ana karakteri Ştefan Valeriu’nun farklı kadınlar ile yaşadığı aşklar üzerinden anlatılmaktadır.
•Renee, Marthe, Odette, Maria, Arabela, Emilie her kadın hayatının farklı zamanlarında onunla birlikte olmuşlardır kimisi Ştefan'da tutkuyu aramış, kimisi ona merhameti hatırlatmış yaşadığı her ilişki kendisine bir şeyler katmıştır her ilişkiden sonra kendi eksikliğini bulan Ştefan bu kadınlarda sadece aşkı değil daha birçok şeyi keşfediyor. Gerçekten de yaşadıkları birer aşk hikayesi değildi sadece aynı zamanda bir kendisini tanıması için bir yolculuktu.
•Yine sadece aşk hikayeleri okuyacağımız bir eser dönemine, toplumuna ayna tutarken kadın erkek ilişkilerini derinlemesine inceleyen psikolojik tarafları bulunan, arzu, tutku, hayal kırıkları gibi birçok teması ile okurlarını içerisine çekiyor.
•Buradaki kadınların her biri kişilikleri, yaşam biçimleri ile çok katmanlı bir dünyanın kapılarını aralıyor Femei hem duygusal hem de düşündürücü bir anlatı sunuyor bizlere Mihail Sebastian yormayan dili ile okurlarına aşk üzerinden insan ruhunu en güzel şekilde aktarıyor, bu tarz okumalar yapmayı sevenlere tavsiye ederim.
Kitapla Kalın
FemeiMihail Sebastian · Fihrist Kitap · 202423 okunma