Bir Arayışın Hikayesi
2025 37. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 00:10
Kitap, Nilüfer adında bir kadının çocukluk yıllarından başlayarak yaşadığı acılar, yanlış seçimler, arayışlar ve sonunda hakikati bulma yolculuğunu anlatıyor. Gerçek olaylardan esinlenen eser, bir kadının hem duygusal hem de manevi açıdan yaşadığı çalkantıları gözler önüne seriyor. Nilüfer çok küçük yaşta babasını Kıbrıs Savaşı’nda şehit veriyor. Annesi bu acıya dayanamıyor; sürekli gözyaşı, feryat, hastalıklarla geçen bir çocukluk yaşanıyor. Aile içinde geleneksel baskılar, zorla evlendirme girişimleri, şiddet ve zorbalıklar Nilüfer’in dünyasını daha da sarsıyor. Nilüfer büyüdükçe mankenlik, güzellik yarışmaları, flörtler ve yanlış arkadaşlıklarla savruluyor. “Cinsel özgürlük” adı altında kadınların sömürülüşüne, yozlaşan ilişkilerin gençleri nasıl felakete sürüklediğine dikkat çekiliyor. Nilüfer birçok hata yapıyor, fakat iç dünyasında sürekli huzur arayışı var. Yaşadığı hayal kırıklıkları, yalnızlık, ihanetler ve pişmanlıklar onu içsel bir sorgulamaya yönlendiriyor. Mevlana’dan, Risale-i Nur’dan, maneviyat dolu dostlardan aldığı ışıkla yeniden hayata tutunmaya başlıyor. “Gerçek güzelliğin iç güzellik” olduğunu kavrıyor. İntihar noktasına geliyor ama tam o sırada Said Nursî’nin eserleri ve iyi insanların desteğiyle yeniden diriliyor. Maneviyata yöneldikçe huzur buluyor, geçmişin acılarından ders çıkarıyor. Nilüfer’in hikâyesi, aslında “kendi benliğini bulma ve Allah’a sığınma” öyküsü oluyor. Kadınların sadece dış güzellikleriyle değil, ruhî derinlikleriyle var olduklarını hatırlatan lezzetli bir eserdi. Hayatın en zor anlarında bile Allah’a yönelmenin huzur getirdiğini tekrar tekrar vurgulayarak unuttuklarımızı gün yüzüne çıkarıyor. Yanlış seçimlerin hayatı karartabileceğini, ama tövbe ve hakikat arayışıyla yeniden doğmanın mümkün olduğunu anladım. Kısacası, bu kitap acıyla başlayan, savruluşlarla devam eden ama sonunda huzura kavuşan bir kadının iman ve arayış hikâyesidir. Benim de bir arayışım var diyenlere tavsiye olunur. Halit Ertuğrul Kendini Arayan Kadın
Kendini Arayan KadınHalit Ertuğrul · Nesil Yayınları · 20192,561 okunma