-SON-
2025 32. kitabı
• Gündüz Vassaf'ın "Cehenneme Övgü", günlük hayatta totaliterlik kavramını araştıran düşündürücü bir kitaptır. Yazar, bireylerin ve toplumların kabul edilen normlar, alışkanlıklar ve kurumlar aracılığıyla kendi "totaliter dünyalarını" nasıl yarattıklarını ve sürdürmelerini araştırıyor. Psikolojideki geçmişinden yararlanan Vassaf, otorite, kontrol ve uygunluğun kişisel ilişkilere, aile dinamiklerine, eğitime ve hatta boş zaman etkinliklerine sızdığı ince yolları inceliyor. • Kitap, otoriteyle erken karşılaşmaların kişinin dünya görüşünü nasıl şekillendirdiğini göstermek için yazarın çocukluk deneyimleri gibi kişisel anekdotlarla başlıyor. Okuyucuları dayatılan inançları ve toplumsal yapıları sorgulamaya zorluyor ve totaliterliğin sadece açık siyasi sistemlerde değil, aynı zamanda günlük kuralların ve rutinlerin gönüllü olarak kabul edilmesinde de geliştiğini öne sürüyor. Vassaf, seçimlerimizin çoğunun toplumsal beklentiler tarafından koşullandığını savunarak özgürlük yanılsamasını eleştiriyor. • Metin ayrıca özgürlük ve kısıtlamanın etkileşimi, sessizliğin ve gecenin isyan alanları olarak rolü ve modern yaşamın bireysel özerklik üzerindeki etkisi gibi daha geniş temalara da değiniyor. • Kendini yansıtmayı ve eleştirel düşünmeyi teşvik eden bir kitaptır, • Herkese keyifli okumalar diliyorum ..! • ⁠Kitaplarla kalınız..!
Cehenneme ÖvgüGündüz Vassaf · İletişim Yayınları · 202512,9bin okunma