Gurur ve Önyargı'dan sonra Emma'yı da okuma listesine eklemiştim yıllar önce. Galiba o zamanlar klasik dönem kitaplarını seviyordum.. Simdi okurken biraz zorlandım. Bu kitapta karmaşık isimli karakterleri tanımak daha kolaydı sıkıcı tarafı çok uzatılmış olması. Bazı diyaloglar, kendi kendine konuşmalar o kadar uzundu ki bu beni kitaptan uzaklaştırdı.
Kitaba yarı PDF yarı Storytel dinleyerek ilerledim. Ayrıca filmi de var ve oldukça benzer olduğunu söyleyebilirim. Bu kitap için okumaktansa sadece film olarak izlemek daha iyi olabilir benim fikrimce.
Okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar
-Spoiler Özet-
Emma Woodhouse; güzel, iyi eğitimli, zengin ama biraz kibirli bir genç kadın. Küçük bir İngiliz kasabasında (Highbury) babasıyla birlikte yaşamakta. Kitabın başlangıcında Emma kendi aşk hayatından çok başkalarının işine karışan çöpçatanlık yapmaktan hoşlanan biri olarak yaptığı olaylar anlatılıyor. Aslında iyi niyetli ama kibirli davranışları, hatalı planları nedeniyle olaylar karışıyor.
Kitabın güzel tarafı Emma karakterinin zamanla kibirli olmaktan, hatalarını anlayan ve bunu düzeltmeye çalışan, empati kurabilen birine dönüşebilmesi oldu. Bir de birlikte komuşularla toplanıp vakit geçirmeleri, balolar klasik sıcak bir hava katıyor.
Kitabın sonunda, evliliğe çok uzak düşünen Emma'nın aile dostu, en büyük eleştirmeni Bay Knightley’e karşı gerçek duygularını fark edip aşık olması ile mutlu sonla biter..
EmmaJane Austen · Zeplin Kitap · 201614,1bin okunma