2025 15. kitabı
Kitap, İran edebiyatında meşhur bir kitap(mış?!) Kısmen bu şanı hak ediyor diyebiliriz. Ancak yazarın vermek istediği ile bizim anladığımız aynı mıdır? ucu açık bir soru. Yazarın yazmak istediklerinden daha fazlasını biz ekleyebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü biz insanlar olarak bireysel anlamda 1 insanlık ömür yaşarken, edindiğimiz bilgiler 1000 insanlık bilgi diyebiliriz. bu da bizim bizden başka/merkezinde bizim olmadığımız olaylara birden fazla bakış açısından yaklaşabileceğimize dair yardımcı olmaktadır. Yazardan daha fazla psikolojik, sosyolojik, mistik vs. bilgiye sahip olabiliriz. Yazarın yazıpta farkında olmadığı detaylara dair fazladan bilgi sunabiliriz. Kitap genel olarak karmaşık bir eserdi, normalde f/p mantığına dayanarak zaman/verim hesabı yaparak genel olarak kitap tavsiyesinde bulunurum ancak bu kitap orta-üst seviye altındakiler için zaman kaybıdır diye düşünüyorum. Farklı alanlardaki uzmanlarla beraber en az 5-10 oturumda incelenmesi gereken bir eser diye düşünüyorum. Bu da hem emek hem zamandan ciddi bir ekonomiklik sorunu demektir. ''Okumak için okumak'' mantığındaki herkes okuyabilir. Ancak zamanımı daha faydalı kitaplarda değerlendirebilirim diyenler okumasa da olur :)))
Kör BaykuşSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 202636,7bin okunma