Bu kitabi yazan bir tilki; Tilki 8
2025 62. kitabı
Tilkilerin numaralarla isimlendirildiği bir hikayenin içinde Tilki 8'i dinliyoruz. O, insanların konuşmalarını dinleye dinleye insanca konuşmayı öğrenmiştir. Kimi zaman çocuklarına sevgi dolu hikayeler anlatan bir insanı severken, kimi zaman onların canlilar dünyası ile ilgili anlattıklarının birçoğunun yanlış olduğunu söyler. İnsanların dediği gibi tilkiler kurnaz değildir ya da ayılar sevimli... Bir gün öncekilerin yaşadığı bu ormanlık alana koca koca kamyonlar gelir. Ve zaman içinde tilkilerin dünyasındaki canlar ölmeye, ağaçlar yok olmaya başlar. Tilki 8, yaşanan bu acı olayları insanların anlayabilmesi için insanca anlatır. Artık doğal ortamlarında yaşayamaz olunca önderleri olan Tilki 28, kendini suçlamaya başlar. Fakat Tilki 8'in dediği gibi onun hiçbir suçu yoktur yaşananlarda! Asıl suçlu... Asıl suçlu insanlardır. Çünkü bir ormanın içine büyük bir alışveriş merkezi yapmaya başlarlar. İşte bu öyküyü okurken aklıma daha önce kulüpçe okuduğumuz "Ayı Olmayan Ayı" kitabi geldi. Keşke bu yaşananları sadece kitaplarda okuyor olsaydık. Tüm bunları bize anlatan Tilki 8, akıllı bir tilki, güzel de bir tilki ve bize iyi olmayı öğreten bir tilki. Biraz da hayalperest ama olsun ben onu çok ok sevdim. Doğal hayatları yok olan tilkiler sonunda açlığa dayanamaz olurlar. Dostumuz Tilki 8 ve çok cok yakın arkadaşı Tilki 7 insanların ' Bir de utanmadan ismini Tilki Yuvası AVM koydukları' AVM'ye yemek bulmaya giderler. Gerisini anlatamayacağım yüreğim dayanmıyor... Evet Tilki 8 benim de aklıma o alıntı geldi : "Zamanların en iyisiydi,zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı hem aptallık, hem inanç devriydi hem de kuşku, aydınlık mevsimiydi, karanlık mevsimiydi, hem umut baharı hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı hem hiçbir şeyimiz yoktu..." Tıpkı Charles Dickens 'in anlattığı bir çağda yaşıyoruz Tilki 8. Üzgünüm... Enfes bir kitap. Lütfen okuyun. George Saunders
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma