Çetin yıllarda yoğrulan bir hayat...
2025 149. kitabı
Türk edebiyatının güçlü kadın kalemlerinden Suat Derviş’i Osman BalcıgilOsman Balcıgil ’in hayatını anlattığı İpek Sabahlık romanını ile tanıyoruz. Dışarıdan bakıldığında ihtişamlı bir hayat gibi görünen bir yaşamın ardındaki mücadeleleri, yalnızlığı ve direnci okuyoruz. İpek Sabahlıkİpek Sabahlık , yalnızca bir biyografi değil, roman tadında bir hayat hikâyesi. Osman BalcıgilOsman Balcıgil , Suat Derviş’in iniş çıkışlarla dolu yolculuğunu anlatıyor: Altın kaşıkla başlayan bir hayat, politik mücadeleler, sürgün yılları ve unutulmaz eserler… Suat Derviş, sadece bir yazar değil; dönemin toplumsal gerçeklerini cesurca dile getiren, kadınların sesi olmuş bir aydın. Romanı okurken bir dönemin Türkiye’sini, aynı zamanda bir kadının içsel mücadelesini görüyorsunuz.” Parise giden yolculuğunda annesinin hediye ettiği ipek sabahlığın Suat devriş'in hayatına, yaşadıklarına yol arkadaşlığı etmesi ve son nefesini verdiğinde tabutu'nun üstüne örtülmesi biz okuyucuları ayrıca derinden sarsıyor.:(( İpek Sabahlıkİpek Sabahlık bize şunu hatırlatıyor: Gerçek değer, dışarıdan görünen parıltıda değil, insanın kalbindeki dirençte saklıdır. Suat Derviş’in hikâyesi, bugün hâlâ ilham vermeye devam ediyor. Eğer siz de hem tarihe hem edebiyata dokunan güçlü bir kadın hikâyesi arıyorsanız, bu romanı mutlaka okumalısınız. Keyifli okumalar dilerim.
İpek SabahlıkOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20173,193 okunma