Atomik Alışkanlıkların Etkisi
2025 5. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2025 12:04
Kitabı okumaya başladıktan bi süre sonra çok uzun bir ara verip kitabı tekrar okumaya başladım. Güzel yanı şu ki kitaba ne kadar ara verirseniz verin, tekrardan neresinden başlarsanız başlayın kitap her yerinden bir şeyler öğretiyor. Benim ufkumu bu anlamda açtığını söyleyebilirim. Alışkanlıklar ne kadar atomik(minik) olursa olsun, bir alışkanlığın başlaması onun katlanarak artacağını ifade eder çünkü 'alışkanlık' oluştuğu anlamına gelir. Kitapta 'iyi bir alışkanlığı yaratmak' için temelde dört yasadan bahsediyor: 1.yasa Görünür Kılın 2.yasa Cazip Kılın 3.yasa Kolaylaştırın 4.yasa Tatmin Edici Kılın Eğer durum yasaların zıttıysa, yani olmaması gereken bir davranıştan bahsediyorsak da bu yasaların tersine çevrilmesi gerekir, yani 'kötü bir alışkanlık nasıl bırakılır' : 1.yasanın tersine çevrilmesi Görünmez Kılın 2.yasanın tersine çevrilmesi İtici Kılın 3.yasanın tersine çevrilmesi Zorlaştırın 4.yasanın tersine çevrilmesi Tatmin Edici Olmaktan Çıkarın Kısacası ufak alışkanlıklar edinmek insanların hayatını değiştirebilir. Kitap, sıkmadan bunaltmadan çok şey öğretiyor. Herkesin hayatına güzel atomik alışkanlıklar girmesi dileğiyle..
Kişisel Gelişim
Atomik AlışkanlıklarJames Clear · Pegasus Yayınları · 202221,1bin okunma