Puan vermedi·125 syf.····Okunma: 09 Eylül 2025 23:42 Orhan Kemal toplumcu gerçekçi yazarlardan biri bu yüzden toplumun her kesimini ilgilendiren kadın erkek eşitsizliğini ve rollerini anlatan ironik bir eser. Olay bitirim leyla ve yaşadıklarını anlatıyor. Leyla sürekli sarhoş olup gece yarıları gürültü çıkarır. Hapse düşer. Hapse düşünce kocası ve çocukları aklına gelir ya namuslarına bişey olursa diye oysaki bitirim leyla da çok çapkındır. Hapisten çıkar çıkmaz genelevine gider. Bu kitapta günlük hayatta ki tam zıttı olan şeyler yaşanıyor. örneğin gece sokaklarda yalnızca kadınlar dolaşabiliyor kadınlar yüksek yönetici mevkinde hakim polis mahalle bekçisi kadınlardan oluşuyor. Toplumsal alanın her yerinde kadınlar hakim.erkekler ise tam tersi evde çamaşır bulaşık yemek ve çocuklarla ilgileniyor. Kadınlar erkeklere kolayca laf atabiliyor. onları ezebiliyor. Orhan Kemal eğer tam tersi hayat olsaydı nasıl olurdusunu işliyor. Kitabı çok beğendiğimi söyleyemem. Ama diyalogları çok akıcıydı. Mevcut düzende biz kadınlar gece yarıları rahatça dışarı çıkamıyoruz, ev işleri çocuklarla ilgilenmek gene kadınların işi. Kitap bize erkekler kadın gibi hayat sürse kadınlarda erkekler gibi olsa nasıl olurdu diye düşündürüyor.