Julius Caesar, okuduğum en iyi tiyatro oyunlarından biri. Bu sözümün abartı olmadığını bu eseri okuyan herkes anlayacaktır. Eser Julius Ceasar'ın hayatının son dönemini ve ölümünden sonrasını ele alıyor ve söylemek gerekirse diğer tiyatro eserlerinde görebileceğinizin aksine bu eserde en güzel ve en alıcı tiratlar yalnızca Ceasar'a ait değil. Bu eseri "gerçekten bir tiyatro okumak istiyorum ama hafızamdan silinmesin, beni çok etkilesin" diyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Hatta abartmadan söylüyorum belki Roma tarihine ilginiz bile uyanabilir.
Bir diğer önerim ise eğer Shakespeare'in Antonuis ile Kleopatra eserini okumak istiyorsanız ki o da tadı damakta kalan müthiş eserlerden biridir, önce Julius Ceasar'ı ardından Antonuis ile Kleopatra'yı okumanızı tavsiye ederim.
İki eserinde sizi etkileyeceğini veyahut "bunlar gerçekten de kimmiş iyice araştırayım" dedirtecek düzeyde olduğunun garantisini verir;
sevgilerimle, iyi ve bol okumalar dilerim.