2025 118. kitabı
Camilo Castelo Branco ~ Yasak Aşk "İnsan kalbinin kibri ya da doymazlığı, bu artık her ne ise, bize verilen sevgide ölçeriz aklımızdan değerimizin ne olduğunu." •Merhaba Arkadaşlar Sizlere etkisinden kolay çıkamayacağınız kısa ama bir o kadar da etkili sarsıcı, acı dolu bir aşk hikâyesinden bahsedeceğim. •Smioa ve Teresa birilerini henüz genç yaşlarda sevmeye başlayan iki gençtir, bu iki tutku ve sevgi dolu aşık ailelerinin baskıcı ve ayrımcı düşüncelerinin kurbanı olacaklar. Smioa yargıç'ın oğludur Teresa ise yargıçtan hiç hoşlanmayan Albuquerque'nin kızıdır. •Teresa babası tarafından kuzeni Baltasar ile evlendirilmek için zorlanır, bu isteği olmayınca Teresa babası tarafından bir manastıra sürgün edilir Simao Teresa'yı oradan kaçırmak için gittiği sırada orada bulunan Baltasar'ı öfkesine yenilerek öldürülür önce idam cezası alan Simao daha sonra sürgüne gönderilir. •Kavuşmak artık onlar için birer hayal olmuştur sınıf farklılıkları, aile baskısı ve bir inat uğruna kaybolup gitmişlerdir, tutkuyla başlayan bir aşk hikâyesi hazin sona dönmüştür geçtiği ve dokunduğu her yeri yakmıştır. •Branco'nun anlatımı yoğun ve derin toplum baskılarının ve dayatmalarının ne derece büyük felaketlere yol açtığını gösteriyor, karakterlerin o sıkışmış hallerini yaşadıkları acıları bende derinden hissettim. Aşk güzel bir duygudur ama imkansız olması halinde neler yaptırıyor neler hissettiriyor birde buradan bakmalısınız çünkü aşk insan ruhunun en güçlü bir o kadar da en zayıf yönüdür Fihrist Kitap yayınevi tarafından ilk kez Türkçe'ye çevrilmiştir okumanızı tavsiye ederim. Kitapla Kalın "Sevdi, kaybetti ve severek öldü."
Yasak AşkCamilo Castelo Branco · Fihrist Kitap · 20249 okunma