Öncelikle kitap berbattı bunu belirtmiş olayım ancak burada size neden berbat ve zaman kaybı olduğunu açıklayacağım.Öncelikle yazım dili aşırı kötüydü anlatım bozuklukları noktalama yanlışları yanlış deyim kullanımı ne ararsanız var ayrıca betimlemeler berbat doğru düzgün betimlemeler yoktu cümleler iyi bağlanmamıştı diyaloglar sırf havalı vb. dursun diye yazılmış gibiydi ve hiç gerçekçi değildi.
Mantık hataları çoktu karakter hiç gerçekçi değildi gerçekçiden kasıtım hiç soru sormuyordu her şeyi saniyesinde onaylıyordu bir anda arkadaşını öldürüyordu mesela sonra farklı bir evrende buluyordu kendini bir adam onu kaçırıyordu ve hiç tepki vermiyordu yani aşırı zorlama yazılmış gibiydi.Karakterlerin derinliği hiç yoktu cidden hiç mi olmaz dediğinizi duyar gibiyim ve evet hiç yoktu.
Bundan ayrı bir de kitap hiç sarmıyordu yani normalde aksiyon olan yeni evrenler olan kitaplar kannımca sarar lakin bu kitap hiç ama hiç sarmıyordu.Karakterlerin sayfada neyin nesi olduğu yazıyordu ama yani kitapta onu bize yayarak olaylarla harmanlayarak yazmaktansa ilk sayfadan bir kaç bilgi karalanarak yazılmasını tercih etmiş yazar ne diyeyim bilemiyorum.
Güya düşmandan aşka mıymış neymiş kitap Alessia ana karakterimiz ve Müphem erkek karakterimizin lafta “düşmandan aşkası” ile doluydu yani ne diyeyim siz söyleyin.Sitrinler Labrodoritler vb. türler olmasına rağmen yazar bunları kitapta düzgünce anlatamamıştı çünkü tek amacı lafta düşmandan aşka yazmaktı ya.
Ben bu kitabı fantastikten çok rastgele bir evren yazıp içine de Alessia ve Müphem’in aşkının koyulduğu bir kitap gibi geldi.Almayın okumayın okutturmayın sakın ha sakın.Kitaba ben de birçoğumuzun başladığı gibi güzel ve renkli bir evren çeşitli karakterler umuduyla başladım lakin hayal kırıklığıydı verdiğiniz paranın bir kuruşuna bile değmez inanın bana.
Bir de Alessia sanki Müphem düşman olmak için olmuş gibiydi kitapta yani şöyle hissettirdi artık tanıştığımıza göre düşman olabiliriz.Kitabın fantastik öge içerdiğini diyebileceğim tek yeri olan başı da sanki Alice Harikalar Diyarı’ndaki ağaçtan aşağı inilmesi ile çok benzerdi tek fantastik diyebileceğim öge de özgün değildi kannımca.Onun dışında Müphem ile Alessia’nın aşkı yazılmak için yazılmış gibiydi zaten.Müphem’de sıfır karakter derinliği vardı resmen düze heykel gibiydi hiçbir vasfı yoktu.Alessia maldı zaten bir ara Agiel’ı gördü peşinden gitti sonra Müphem’in peşinden vs. vs.Alessia o kadar salaktı ki anlatamam evrene düştüğünde yabancı biri tarafından götürüldüğünde sadece ooooo mor tenli biri oooo mor dudaklı başka biri şeklinde şeyler düşündü senin beynin var mı Alessia.
Kitap aşırı belirsizdi Alessia sağ olsun hiçbir şey öğrenemedik tek öğrendiğimiz ve aldığımız bilgi Müphem Alessia’ya dokunamaz dokununca anıları aklına geliyor yok Alessia Doğa Ana aynen aynen çok açıklayıcı.Dediğim gibi Müphem aşırı gerizekalı kendini bir halt sana bir maldı Alessia da en kaçırılmayı bekleyen kız modeliydi yani kaçırılmak istese bu kadar başarılı olamazdı kalıbımı basarım.Onun dışında Müphem ile Alessia’nın diyalogları çok cringeti kusacaktım.Bir de Müphem ile Alessia arasındaki nefret çok garip bir nefret ediyorlar bir unutup aşık gibi davranıyorlar çok garip evcilik mi oynuyorsunuz siz.Kitap o kadar sıkıcı ve boştu ki yani sırf sonu için okudum.Sonu da aşırı garip ve kötü yazılmıştı ki sonunda ne olduğu belli olmuyordu resmen.
Yazarın verdiği saçma detaylar aşırı saçmaydı yani sen düzgünce betimleme yapmıyorsun gidip adamların kaslarını kızın çenesini tutmasını ya da kızın ayak numarasının 36 olmasını söylüyorsun öyle mi çok saçmaydı.Alessia sen seçilmiş kişisin herkesi tehlikeyi atıyorsun falan şeyleri de her kitapta olan şeyler burada özgün ve güzel olan tek şey türler ve evrendi ama ikisi de yazılamamış ve çöp edilmişti yani ne diyeyim Alessia’nın bazen atarlı tavırları falan da sıktı kısacası kitap çok kötüydü ve zaman kaybıydı kesinlikle önermiyorum.