Kitap Hırsızı
2025 45. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 18:18
Kitap Hırsızı “Kitap Hırsızı bence çok farklı bir kitap. Çünkü anlatıcı ölüm, yani hikâyeyi Ölüm’ün gözünden okuyoruz bir kere. . Nazi Almanyası’nda ki savaşın bütün karanlığı ama aynı zamanda küçük bir kız çocuğunun kitaplara tutunarak hayatta kalışı. Liesel’in yaşadığı acılar çok dokunaklıydı ama en çok kelimelerin gücü beni etkiledi. Yani bir yandan insanlar propaganda yüzünden ölüyor, bir yandan bir çocuğun kelimelerle kendine umut yaratmasını okuyoruz . "Kelimeler olmadan bir kişinin ne kadar güçsüz olabileceğini anlamıştı." Gibi mesela. Ben kitabı okurken hem çok üzüldüm hem de çok etkilendim. Özellikle de Ölüm’ün anlatımı çok farklıydı, bazen katı ,sert bir anlatım fakat bazen de hüzünlü ama çok düşündürücü bir anlatıma sahip. Kitabı bitirdiğimde içimde hem bir ağırlık hem de bir ışık kalmıştı. Savaşın en karanlık yerinde bile insanlığın, dostluğun ve hikâyelerin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Okumak isteyenlere gerçekten içtenlikle tavsiye edebileceğim bir kitaptı. Umarım sizler de benim gibi kitabı okuduktan sonra "iyi ki okudum" diyebilirsin. Şimdiden keyifli okumalar.
Kitap HırsızıMarkus Zusak · Martı Kitabevi · 201214,5bin okunma