2025 96. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 16:41
“Bazı yaralar görünmez ama hayatımızın en derin yerinde iz bırakır.” Bana en çok dokunan cümleyle bu yoruma başlamak istiyorum; “Pirinç tanemi almışlar.” Özlen Alpaslan’ın Yara romanı, okuru doldurulamayan boşluklarla, tamamlanmamış parçalarla ve çocukluktan yetişkinliğe taşınan görünmez acılarla yüzleştiriyor. İpek’in hikâyesi, sevginin eksikliğinde büyüyen bir çocuğun; yetişkinlikte kimliğini, aidiyetini ve sevgiyi bulma mücadelesinin romanı. İpek’in en büyük yarası, en yakınında olması gereken kişilerden gördüğü sevgisizlik. Çocukluğunda içine işleyen yalnızlık, yetişkinliğinde eşi Mahir ile ilişkisine taşınıyor. Mahir’in ona yaşattıkları, güveni ve sevgiyi paramparça eden bir yara hâline geliyor. İpek, “Benim Mahir’im var, bana bir şey olmaz” diyecek kadar bağlandığı eşinde, en derin kırıklığını yaşıyor. “İpekböceğim” diye sevilen İpek nasıl olur da sadece “İpek” olur? Roman boyunca İpek’in yalnızca evliliğini değil; çocukluk anılarını, ailesiyle ilişkilerini, terapi seanslarını ve kendi iç yolculuğunu okuyoruz. Bu seanslar sayesinde onun geçmişle yüzleşmesine, kendini yeniden inşa etmesine tanık oluyoruz. Yazar, karakterin iç dünyasını öyle sahici bir dille aktarıyor ki, okurken İpek’in sessiz çığlıklarını duyuyor, onunla birlikte acıyı, öfkeyi ve iyileşme çabasını hissediyorsunuz. Yara, sadece bir roman değil; kişisel bir keşif yolculuğu. Bize şunu hatırlatıyor: Bazı yaralar kapanmaz, ama onları kabullenmek, iyileşmenin ilk adımıdır. Eğer kalbinizde eksik parçaların, saklı yaraların sesini duymak istiyorsanız bu kitap sizi derinden etkileyecek. Peki sizce; geçmişin yaralarıyla yüzleşmek mi daha zor, yoksa onları görmezden gelmek mi? Bu güzel kitabı bizlerle buluşturan ve okumama vesile olan Gönül Tuğba ‘a , kitabı bu denli samimi ve içten yazan @ozlen_alpaslan ‘a, bu güzel baskıyı biz okuyuculara sunan @karakargayayinlari ve @destekdukkan ‘a teşekkürler Tütsü Kokulu Okur Özlen Alpaslan Yara
YaraÖzlen Alpaslan · Karakarga Yayınları · 2025100 okunma
1 +1'leme