2025 91. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2025 14:55
Kitapta 12 öykü var ve bu öykülerin her biri akademik gizemler, karanlık entrikalar ve entelektüel sorgulamalar etrafında dönüyor. Ancak, kısa öykülerin çoğu, sınırlı sayfa sayısı nedeniyle karakterlerin iç dünyasına ve temaların derinliğine yeterince yer verememiş. Bu, öykülerin çoğunu yüzeysel bırakmış ve bazı kurgusal potansiyellerini boşa çıkarmış gibi hissettirdi. Çok amacına ulaşamamış olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen, üç öyküye ba-yıl-dım! 1. Ontografi Profesörü : Beklenmedik sürprizleri ve sıra dışı kurgusuyla beni tamamen etkiledi. Öykü, kısa olmasına rağmen tüylerimi ürpertmeyi başardı ve Dark Academia ruhunu tam anlamıyla hissettirdi.- o nasıl bir sondu öylee !!! 2. Tavşan ve Tazı : Kurgusunun yoğunluğu ve duygusal karmaşıklığıyla beni büyüledi. Ters köşesini bu kısacık öykü de çok kötü yedim. Asla böyle bir şey beklemiyordum. Her iki türlü de efsane olurdu. Keşke daha uzun olsaydı, çünkü bu öykü çok daha fazlasını anlatırdı. 3. X Evi : Sonu şaşırtıcı olmasa da, karakterlerin ve olayların işlenişi hoştu. Uzun olsaydı daha derin bir okuma deneyimi sunabilirdi. Karakterlerin iç dünyasına ve sosyal yaşantılarına değinilmesini okumak oldukça ilgi uyandırıcı olurdu. Diğer öyküler ise maalesef beklenen etkiyi yaratamadı. Bazıları daha iyi işlenebilseydi okunabilirdi, ama mevcut hallerinde ilgimi çekmedi. Kapak tasarımı ve iç düzenleme oldukça başarılı. Kağıt kalitesi biraz daha iyi olabilirdi, ancak göze batan bir sorun değil. Ufak bir baskı hatası mevcut bir de ama neysee. Özetle: Eğer Dark Academia’ya yeniyseniz, bu kitap başlangıç olarak ilginizi çekebilir, ancak antolojiyi bütünüyle tavsiye etmiyorum. Öykülerin kısa ve bazı karakterlerin yüzeysel olması, kitabın potansiyelini sınırlıyor.
Kutsal SalonlardaPaul Kane · Athica Yayınları · 202421 okunma